Top
18-9-2018

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλει εργοδοτική ασυδοσία και ανασφάλεια

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
fontsize

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης  αναφέρει  ότι εκπαιδευτικός απολύθηκε με ανορθόδοξο τρόπο από Κοινωνικό Φροντιστήριο και καταγγέλλει εργοδοτική ασυδοσία και ανασφάλεια.


Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Άλλη μια ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες συναδέλφους να αγωνιούν και να μην γνωρίζουν εάν, πόσες ώρες, που, και με τι συνθήκες θα εργαστούν. Έτσι και ο συνάδελφος Κ.Α., που την περσινή χρονιά εργάζονταν στην Μ.Κ.Ο. των παιδικών χωριών SOS που διατηρεί κοινωνικό φροντιστήριο στο κέντρο της πόλης,  ενημερώθηκε στις 7/9!, και μετά από δική του τηλεφωνική επικοινωνία ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στο φροντιστήριο. 

Αυτή η αθώα για την λογική των εργοδοτών κίνηση αφήνει ξεκρέμαστο και χωρίς ώρες εργασίας τον συνάδελφο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα φροντιστήρια έχουν ήδη διαμορφώσει διδακτικό πρόγραμμα και έχουν προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού. 

Στο τέλος της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς και με την λήξη της σύμβασης εργασίας ο συνάδελφος είχε λάβει την προφορική διαβεβαίωση ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται και φέτος, με την εργοδοσία να νίπτει τώρα τας χείρας της βασιζόμενη στην εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί στον καιρό των μνημονίων. 

Ο συνάδελφος απευθύνθηκε στο σωματείο και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους υπεύθυνους εκπαίδευσης δεν δίστασαν να τον λασπολογήσουν υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του, κάτι που διαψεύδουν τόσο οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο φροντιστήριο όσο και οι γονείς και οι μαθητές. 

Πραγματικά προξενεί αλγεινή εντύπωση και ερωτήματα μια Μ.Κ.Ο. που προσφέρει βοήθεια και δικαίωμα στην μόρφωση σε παιδιά που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα από μικρή ηλικία, να καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές και να επιτίθεται σε έναν εργαζόμενο στερώντας του αναιτίως το δικαίωμα στην εργασία.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας λόγω της έλλειψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Ένα από τα κομβικά σημεία των ΣΣΕ που ίσχυαν, και δεν θα επιτρέψουμε ως Σωματείο να καταστρατηγηθεί, αποτελούσε ο όρος που δέσμευε τους εργοδότες να μας επαναπροσλαμβάνουν ή να μας ενημερώνουν το αργότερο μέχρι 10 Ιούλη για την νέα σχολική χρονιά, διαφορετικά υποχρεώνονται να μας καταβάλουν αποζημίωση απόλυσης. Ο όρος αυτός αποτελούσε ένα ελάχιστο δίκτυ προστασίας στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουμε και ένας από τους όρους που λυσσαλέα οι εργοδότες μάχονται να καταργήσουν. Η δέσμευση του εργοδότη για την επόμενη σχολική χρονιά αλλά και η μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου μετά από δυο συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτέλεσε και αποτελεί κομβικό σημείο για το ΣΜΕΘ και το βασικό σημείο προστριβής του Σωματείου με τις εργοδοτικές οργανώσεις το 2011 στην προσπάθεια μας να υπογραφεί ΣΣΕ.

Η εργασιακή ανασφάλεια, η αδυναμία να σχεδιάσουμε τις ζωές μας και η ασυδοσία των εργοδοτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν ολόπλευρα στον συνάδελφο Κ.Α. και σε όποιον άλλο συνάδελφο διεκδικεί τα δικαιώματα του. Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε μαζί για την υπογραφή και προπαντός την εφαρμογή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) Αριστοτέλους 32.


Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΈξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το ΠολυτεχνείοΈξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το Πολυτεχνείο

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών..


Συλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της  Γιάννας ΤζάκηΣυλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της Γιάννας Τζάκη

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Το μέλλον της  Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίαςΤο μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018


Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρωνΣυλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης


Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδουΑυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδου

Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νεότερα σχολιασμένα:
ΕΥΑΘ:
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ