ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-10-2018

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ σήμερα από τις 7 το απόγευμα μέχρι την λήξη της βάρδιας

Απεργία την Πέμπτη

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ σήμερα από τις 7 το απόγευμα μέχρι την λήξη της βάρδιας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη  4 Οκτωβρίου αντιδρώντας έτσι στην τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή, μέσω της οποίας εκχωρούνται δρομολόγια του οργανισμού για απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ , αν και μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από τον ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη στάση εργασίας από τις 19.00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Την απόσυρση τροπολογίας για τις συγκοινωνίες ζητάει η ΓΣΕΕ

Σχετικά με το θέμα, η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, χτες αργά το βράδυ, στην κατάθεση τροπολογίας στη βουλή, με την οποία στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία η οποία τίθεται προς ψήφιση σήμερα στη βουλή, εκχωρείται αστικό έργο αποκλειστικής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, σε ΚΤΕΛ Α.Ε αλλά ακόμη και σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

Tέλος, η συνομοσπονδία επισημαίνει πως: «Αντί το Αρμόδιο Υπουργείο να προωθεί μέτρα και πολιτικές για την καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του επιβατικού κοινού, προωθεί μέτρα που όχι μόνο θα επιδεινώσουν την κατάσταση αλλά θα οδηγήσουν και σε αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες.

Η ΓΣΕΕ ζητά την απόσυρση της απαράδεκτης αυτής τροπολογίας και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι στην αντίθετη περίπτωση έχουν προειδοποιήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

"Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων αποφασίσαμε την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στην αιφνίδια κατάθεση και συζήτηση προς ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου τού προσφάτως δημοσίας ευθύνης ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ ΑΕ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών. 

Οι μάσκες πέσανε και οι πραγματικοί στόχοι της πολυδιαφημιζόμενης κρατικοποιήσης του ΟΑΣΘ αποκαλύπτονται. Η διάλυση της συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ο διαμελισμός χιλιάδων εργαζομένων, μας βρίσκει αντίθετους και μας αναγκάζει να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους.

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, εμείς οι εργαζόμενοι προκηρύσσουμε στάση εργασίας για σήμερα από 19.00 έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη γενική απεργία, απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και άμεση διαβούλευση με Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία. 

Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση".
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge