ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-10-2018

Να σταματήσουν οι διώξεις για τα κοινωνικά αγαθά

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Να σταματήσουν οι διώξεις για τα κοινωνικά αγαθά

Την άμεση ανάκληση όλων των κλήσεων σε απολογία και κατάργηση των διώξεων των προσώπων που αγωνίζονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπερασπιζόμενοι τα κοινωνικά αγαθά, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το θέμα έφερε ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας αναλυτική αναφορά στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επανέφερε, δε, την πρόταση της Τ.Α. για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να συμβάλλουν στη στήριξη των δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας αποκτώντας τα δάνεια αντί των οικονομικών funds.

Στη συζήτηση του θέματος παραβρέθηκε και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ αναλυτική ενημέρωση στο Σώμα έκανε η γραμματέας της ΛΑ.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Χριστίνα Σουλτανίδου. 

Το ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλονται οι διώξεις ως «μείζον θέμα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς», έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Φαινόμενα όπως αυτό αποτελούν μείζον θέμα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Ζητούμε:

1. Να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις αγωνιστών που υπερασπίζονται τα κοινωνικά αγαθά και τη λαϊκή περιουσία,

2. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για το δικαίωμα της κάθε οικογένειας στο ρεύμα και το νερό».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge