ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-10-2018

Σε απεργία οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού για τις μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε απεργία οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού για τις μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο

Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού στην ..σιωπή της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των μεταβιβάσεων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο.

Η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε καμία πράξη για τη θεσμική κατοχύρωση των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από μελλοντικό ξεπούλημα της, αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού με μισόλογα και αοριστίες προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον Ελληνικό λαό ότι δεν υφίσταται θέμα μεταβίβασης των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, Μουσείων κλπ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ).

Οι εργαζόμενοι με πολύ υπομονή δώσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στη κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε θεσμική κατοχύρωση και να αποτρέψει τη μεταβίβαση της περιουσίας του ΥΠΠΟΑ, αλλά και της διαχείρισης αυτής, στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε καμία πράξη για τη θεσμική κατοχύρωση των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από μελλοντικό ξεπούλημα της. Έτσι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία , αλλά και η διαχείριση τους, όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, το Επταπύργιο, το αρχαίο θέατρο Λάρισας, ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, του Δίον, της Πέλλας, των Φίλιππων και τόσοι άλλοι, συνεχίζουν να ανήκουν στην ΕΤΑΔ με άγνωστο το μέλλον τους.

Οι αρχαιότητες και η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό ή πρωθυπουργό αλλά ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τις διαφυλάξουμε, να τις προστατέψουμε και να τις παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ως περιουσία δικιά τους και όχι των επενδυτών και των δανειστών.

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ απεργούμε την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ στις 11:00.

ΛΕΜΕ
ΟΧΙ στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στην ΕΤΑΔ.

Θεσμική κατοχύρωση Των αρχαιοτήτων και της διαχείρισης τους στο ΥΠΠΟΑ.

ΖΗΤΑΜΕ
Α) Να δοθεί ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων Πολιτιστικού ενδιαφέροντος  που ανήκουν στον  Ελληνικό  λαό  και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο  των δανειστών .

Β) Δημοσιοποίηση των όρων παράδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και της σύνθεσης των μελών  της επιτροπής αυτής, που έλαβε τη σχετική απόφαση.

Γ) Τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και τη δημιουργία  του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια  παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge