ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-10-2018

Εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τον εφοριακό 63χρονος στη Θεσσαλονίκη

Τώρα κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών

Εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τον εφοριακό 63χρονος στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 34 πολίτες είχε εξαπατήσει ένας 63χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του για συναφή αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος, παριστάνοντας τον εφοριακό, προσέγγιζε ηλικιωμένους, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, σκηνοθετούσε τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του, τους εξαπατούσε αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά με πρόσχημα τη νοσηλεία συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος συχνά άλλαζε την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασε μέχρι στιγμής 34 περιπτώσεις απάτης που είχε στήσει με θύματα ανυποψίαστους πολίτες, ενώ ο 63χρονος εμπλέκεται και σε επτά απόπειρες απάτης.

Ο 63χρονος εκτιμάται ότι αποκόμισε από την παράνομη δράση του ποσό ύψους 6.860 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό 9.000 ευρώ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge