ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-10-2018

Παραμένει η απειλή από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στο κόκκινο περιοχές της Θεσσαλονίκης

Παραμένει η απειλή από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον  ιό του Δυτικού Νείλου που με σύμμαχο τον καλό καιρό συνεχίζει την πορεία του.

Ο απολογισμός της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι βαρύς, δεδομένου ότι προηγούμενα έτη τον αντίστοιχο μήνα η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου είχε σταματήσει, ενώ εφέτος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και νέες περιοχές της χώρας μπαίνουν κάθε εβδομάδα στον χάρτη της μολυσματικής αυτής διαδρομής.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα, άλλα 11 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο, ο οποίος αριθμεί τώρα 300 ασθενείς.

Οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε 35. Με επιπλοκές από τη λοίμωξη νοσηλεύονται σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας 22 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πλέον, ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται σε 88 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 82 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου «επελαύνει», αφήνοντας πίσω του ασθενείς και νεκρούς, βρίσκονται στην Αττική.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται σε ό,τι αφορά τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου οι εξής δήμοι στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Δήμος Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge