ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-10-2018

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πολίχνη

Πώς θα επηρεαστεί η πρόσβαση από και προς την Περιφερειακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πολίχνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Πολίχνη λόγω του έργου «Διαμόρφωση κυκλοφοριακού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη».

Βάσει της Τεχνικής Περιγραφής του έργου, προβλέπεται ανάπλαση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη στην Δημοτική Ενότητα Πολίχνης, από τη διασταύρωσή της με την οδό Καρατάσου μέχρι και την αρχή του δασυλλίου Μετεώρων που βρίσκεται έναντι του ΔΑΚ Πολίχνης.

Στην ανάπλαση αυτή θα δημιουργηθεί και κυκλικός ισόπεδος κόμβος κυκλοφορίας, στη συμβολή των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τα μέτρα θα παρθούν στις παρακάτω δύο φάσεις.

ΦΑΣΗ 1:

Πλήρης αποκλεισμός της οδού Αγνώστου Στρατιώτη στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη έως το τέλος του δασυλλίου και ταυτόχρονος αποκλεισμός της ανώνυμης ασφαλτοστρωμένης οδού μεταξύ του Δ.Α.Κ. Πολίχνης και του ανοιχτού χώρου άθλησης, από τη συμβολή της με την οδό Καρυπίδη και για μήκος 150 μ. περίπου, συνολικής διάρκειας εργασιών 120 ημερών.

Το αποκλειόμενο τμήμα της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, θα παρακάμπτεται από τις γύρω οδούς με τη βοήθεια κατευθυντήριων πινακίδων κατ' εφαρμογή του τυπικού σχεδίου 3.1.4 «Εργοτάξιο σε περιοχή συμβολής οδών με αποκλεισμό πρόσβασης», σε Αστικές οδούς για εργοτάξια μακράς διάρκειας των ΟΜΟΕ -ΣΕΕΟ.

Ταυτόχρονα με τον παραπάνω αποκλεισμό θα εκτελεστούν εργασίες σε δυο επιπλέον υποφάσεις διάρκειας 20 ημερών η κάθε μια, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως περιγράφονται παρακάτω.

- Υποφάση 1.1: Στένωση της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Αγνώστου Στρατιώτη στο ρεύμα με κατεύθυνση προς περιφερειακό από τη συμβολή της με την οδό Ικονίου έως τη συμβολή της με την οδό Καρυπίδη.

- Υποφάση 1.2: Στένωση της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Αγνώστου Στρατιώτη στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Πολίχνη από τη συμβολή της με την οδό Καρυπίδη έως τη συμβολή της με την οδό Καρατάσου.

ΦΑΣΗ 2:

Πλήρης αποκλεισμός της οδού Ολυμπιονίκη Καρυπίδη από τη συμβολή της με την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, και για 60μ. περίπου προς την οδό Αδραμερίου, σε δυο φάσεις. Ταυτόχρονα με τον παραπάνω αποκλεισμό, θα πραγματοποιηθεί κατάληψη οδοστρώματος 3μ με στένωση και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, για την κατασκευή κεντρικής νησίδας 2μ. από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη έως και τη συμβολή της με την οδό Ικονίου, συνολικής διάρκειας εργασιών 60 ημερών.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της παρούσης συνοδεύονται από προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης στις θέσεις που παρεμποδίζουν την εφαρμογή τους και αλλαγή του ορίου ταχύτητας σε 30χλμ/ώρα σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης των εργασιών κατά μήκος του εργοταξίου. Η διέλευση των πεζών θα πραγματοποιείται από κατάλληλα διαμορφωμένους διαδρόμους ελάχιστου πλάτους 1,50m κατά μήκος των οδών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ 1ης ΦΑΣΗΣ

1. Σε περίπτωση κατεύθυνσης από την περιφερειακή οδό προς Πολίχνη ακολουθείται η εξής πορεία:

- Έξοδος από την περιφερειακή οδό μέσω της οδού Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος όπου τοποθετήθηκε σήμανση για διακοπή κυκλοφορίας της οδού Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθείται πορεία επί της οδού έως τη διασταύρωση της με την ανώνυμη οδό στο ύψος της νησίδας.

- Στη συνέχεια η κυκλοφορία εκχωρείται στην ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό με κατεύθυνση βόρεια και δυτικά μέχρι το ύψος της οδού Παπαϊωάννου.

- Ακολουθεί την οδό Παπαϊωάννου έως τη διασταύρωση της με ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό.

- Έπειτα ακολουθεί την ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό έως το ύψος της οδού Μαυρολεύκης.

- Συνεχίζει στην οδό Μαυρολεύκης έως το ύψος της οδού Οπλαρχηγού Βελέντζα.

- Έπειτα κατευθύνεται στην οδό Οπλαρχηγού Βελέντζα έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη.

- Τέλος οδηγείται στην οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη, μέσω της οποίας καταλήγει στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη.

2. Σε περίπτωση κατεύθυνσης από Πολίχνη προς την περιφερειακή οδό ακολουθείται η εξής πορεία:

- Είσοδος στην οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη όπου τοποθετήθηκε σήμανση για διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθείται πορεία επί της οδού έως τη διασταύρωσή της με την οδό Οπλαρχηγού Βελέντζα.

- Συνεχίζει στην οδό Οπλαρχηγού Βελέντζα με κατεύθυνση δυτικά μέχρι να συναντήσει την οδό Μαυρολεύκης.

- Ακολουθεί την οδό Μαυρολεύκης μέχρι τη συμβολή της με ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό.

- Συνεχίζει επί της ανώνυμης οδού έως τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαϊωάννου.

- Ακολουθεί την οδό Παπαϊωάννου έως ότου να συναντήσει την ανώνυμη ασφαλτοστρωμένη οδό.

- Συνεχίζει επί της ανώνυμης ασφαλτοστρωμένης οδού με κατεύθυνση ανατολικά και έπειτα νότια έως τη διασταύρωσή της με τον οδό Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος.

- Τέλος οδηγείται μέσω της οδού Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος στην είσοδο προς την περιφερειακή οδό.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ 2ης ΦΑΣΗΣ

Όσο αφορά τη δεύτερη φάση, για την εκτέλεση των εργασιών θα γίνουν οι παρακάτω διακοπές κυκλοφορίας:

- Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη από το ύψος της ανώνυμης οδού όπισθεν του σχολείου ειδικής αγωγής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγνώστου Στρατιώτη.

- Αποκλεισμός πρόσβασης της ανώνυμης ασφαλτοστρωμένης οδού (μεταξύ Δ.Α.Κ. Πολίχνης και του ανοιχτού χώρου άθλησης) προς Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη.

Οι προτεινόμενες διακοπές δεν επηρεάζουν την ροή της κυκλοφορίας παρά μόνο στο τμήμα της οδού Ολυμπιονίκη Καρυπίδη. Η οδός Αγνώστου Στρατιώτη είναι διαθέσιμη και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα εκτροπής των οχημάτων. Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τους κατοίκους της οδού Ολυμπιονίκη Καρυπίδη, για τους οποίους θα δημιουργηθούν κατάλληλοι διάδρομοι για πρόσβαση των οχημάτων στις ιδιοκτησίες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge