ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-10-2018

Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά

Ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή

Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά
Photo healthweb.gr

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά είναι το θέμα ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό από τους βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Συνεχίζουν να υφίστανται και οξύνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, που το οδηγούν σε απαξίωση.

Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη περιφερειακού σταθμού του ΕΚΑΒ καθώς επίσης οδηγών και πληρώματος για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σήμερα υπηρετούν μόλις 2 διασώστες ενώ ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση του ΟΑΕΔ.

Σοβαρά όμως είναι και τα κτιριακά προβλήματα, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του Κ.Υ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι εδώ και χρόνια το κτίριο δεν έχει βαφτεί εσωτερικά, ενώ στην αυλή του υπάρχει σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα.

Επιπλέον το Κ.Υ. λειτουργεί με 6 νοσηλευτές από τους 10 που προβλέπει ο ήδη ελλιπής οργανισμός που ισχύει σήμερα. Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το Κ.Υ. οι επισκέπτες – ιατροί, ειδικότητας όπως του οφθαλμίατρου, του καρδιολόγου κ.ά. με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μεταβούν αλλού για εξέταση και να ταλαιπωρούνται, ενώ άλλοι ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Γίνεται φανερό ότι συνεχίζεται και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η απαξίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, μέσω της ακολουθούμενης πολιτικής συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγεία, με άμεσες και κυρίως μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους ασθενείς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Νέας Ζαγκλιβερίου, ώστε να γίνουν οι εργασίες συντήρησης του.

Τη δημιουργία περιφερειακού σταθμού ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελής


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge