ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-10-2018

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Αίτημα η απεμπλοκή της χώρας από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε απόψε το ΚΚΕ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα ισχυρίζονται ψευδέστατα πως οι ξένες βάσεις αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας και για την ειρήνη στην περιοχή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη.

Εστίασε δε, στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τα drones στη Λάρισα, τα στρατιωτικά σχέδια στο Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και τον ρόλο του Γ'ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εις διπλούν κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας τη θέση του ΚΚΕ γι’ αυτήν και επαναλαμβάνοντας ότι η ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ δεν συνιστά εγγύηση για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιτότητά του.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ανοίξει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων για το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., και όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καπέτη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αθανάσιος Βαρδαλής, κομματικά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ακολούθησε πορεία με προορισμό το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge