Top
Τοπικά Νέα
25-10-2018

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης 'κατέβηκαν' στην Αθήνα

Στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης 'κατέβηκαν' στην Αθήνα
fontsize

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκαν στην Αθήνα μέσα από τα πιάτα τριών Chef Ambassadors, μια πρωτοβουλία στην οποία προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης το 2017 στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και έγιναν δεκτές με μεγάλη ικανοποίηση από τους δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στον τομέα της γαστρονομίας, στη διάρκεια προγραμματισμένου δείπνου.

Τα πιάτα βασίστηκαν σε υλικά, προϊόντα και γεύσεις που διαχρονικά συνδέονται με την πόλη και τα οποία αναδείχθηκαν εξαιρετικά μέσα από τις δημιουργίες των σεφ. Τα τέσσερα στάδια του δείπνου συνδυάστηκαν με κρασιά οινοποιών – μελών της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και συγκεκριμένα από την περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο ρόλο της γαστρονομίας όσον αφορά στην προβολή της πόλης, ειδικά στο εξωτερικό. «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού, κάτι που τα τελευταία οκτώ χρόνια προωθούμε μέσα από το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL. Ο θεσμός αγκαλιάζει και στηρίζει νέες ιδέες και πρωτοβουλίες των ανθρώπων της πόλης, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη γεύση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η εκπρόσωπος της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου, παρουσίασε το προφίλ και τις δραστηριότητες της εταιρίας, δίνοντας έμφαση στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και ιδιαίτερα στη «Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής», από τους αμπελώνες στον Άγιο Παύλο και στην Αρναία μέχρι τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα, στη χερσόνησο του Άθω, στο Μετόχι Χρωμίτσας και στον Μυλοπόταμο.

Παράλληλα, στη διάρκεια του δείπνου, στο οποίο εκ μέρους της Ένωσης παραβρέθηκε και η οινοποιός, Υλιάννα Στέγγου, τέσσερα διαφορετικά κρασιά από τις οινοποιίες Tsantali, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Κτήμα Πόρτο Καρράς και Μυλοπόταμος Αγίου Όρους, συνόδευσαν σε ένα ευφάνταστο «food & wine pairing» τις γευστικές δημιουργίες.

Οι τρεις Chef Ambassadors της πόλης για το 2018 -ο Δημήτρης Τασιούλας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, ο Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και ο Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα- που συνεργάστηκαν, αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στην εικόνα που έχουν αποκομίσει από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι έχει προσδώσει οφέλη στην πόλη και τα εστιατόριά της σε καθημερινή βάση, ενώ ανέφεραν ότι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου πολλοί ξένοι επισκέπτες αναζητούν τις διαδρομές του γαστρονομικού χάρτη της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη της γαστρονομίας και έχει ήδη  κερδίσει πολλά σε επίπεδο προβολής και τουριστικής ανάπτυξης.  Η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης, με σήμα τη Γοργόνα, γίνεται γνωστή και ισχυροποιείται μέσα από στοχευμένες δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο



Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή Οδό 27Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή Οδό 27

Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, «πράσινα φανάρια», Περαία- Αγία Τριάδα - Ν. Μηχανιώνα


Σε επιχειρηματικό όμιλο η μελέτη ανάπτυξης των Λουτρών Νέας ΑπολλωνίαςΣε επιχειρηματικό όμιλο η μελέτη ανάπτυξης των Λουτρών Νέας Απολλωνίας

Την παρέλαβε από τον δήμο Βόλβης


The Excelsior Thessaloniki 10 χρόνια signature φιλοξενίαςThe Excelsior Thessaloniki 10 χρόνια signature φιλοξενίας

Την επέτειο των δέκα ετών από την ανακαίνισή του συμπληρώνει φέτος το ιστορικό ξενoδοχείο


Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο ΘεσσαλονίκηςΕθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στις 9 και 10 Απριλίου 2019


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών «γέφυρα» για την ΕυρώπηΟ δήμος Νεάπολης-Συκεών «γέφυρα» για την Ευρώπη

Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της εφαρμογής του novoville


Εργασίες συντήρησης στην 31η Επαρχιακή Οδό Περιστεράς- ΛιβαδίουΕργασίες συντήρησης στην 31η Επαρχιακή Οδό Περιστεράς- Λιβαδίου

Από τη διασταύρωση με την εθνική οδό Θέρμης – Πολυγύρου


Παρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΜόσχαΠαρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μόσχα

Στη φετινή διοργάνωση της “ΜΙΤΤ”


Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ΘεσσαλονίκηςΤράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Παρουσία του Περιφερειάρχη τα εγκαίνια


Ανακοίνωση για το επίδομα στέγασηςΑνακοίνωση για το επίδομα στέγασης

Από το Κέντρο Κοινότητας δήμου Θέρμης


Τρία έργα πρασίνου σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη και ΣυκιέςΤρία έργα πρασίνου σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη και Συκιές

Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή οδό 8Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή οδό 8
Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodexpo Greece 2019Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodexpo Greece 2019
Μεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική ΜακεδονίαΜεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία
Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ΘεσσαλονίκηςΤράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Ανακοίνωση για το επίδομα στέγασηςΑνακοίνωση για το επίδομα στέγασης
Παρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΜόσχαΠαρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μόσχα
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη ΘεσσαλονίκηΠρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη
Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή ΟδόΕργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό
Νεότερα σχολιασμένα:
Περιφέρεια