ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-10-2018

Οι πολιτικές του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση του προσφυγικού στο Bristol

Στο Global Parliament of Mayors Summit

Οι πολιτικές του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση του προσφυγικού  στο Bristol

Τις πολιτικές που υιοθέτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος παρουσίασε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, στο Global Parliament of Mayors Summit (GPM), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2018 στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας. Στην αποστολή του Δήμου στο GPM, που είχε ως κεντρικό θέμα την «Ενίσχυση των Πόλεων ως Πυλώνων Αλλαγής» και στο οποίο συμμετείχαν 100 δήμαρχοι απ’ όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι διεθνών δικτύων και ειδικοί στην αυτοδιοίκηση, συμμετείχε επίσης και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.

Στην εισήγησή της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι, χωρίς να περιλαμβάνεται στις τυπικές αρμοδιότητές του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών και δημιούργησε δίκτυο με άλλους δήμους με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με πρωταρχικό στοιχείο τον παράγοντα άνθρωπο. Πρόθεση είναι να διασφαλιστεί η ενσωμάτωσή τους σε ισορροπία πάντα με τον τοπικό πληθυσμό, σε μια περίοδο που η χώρα ζει τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και υπάρχει άνοδος των ακροδεξιών φωνών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική της Ευρώπης για το προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να υπάρξει αναλογική διανομή των προσφύγων στις πόλεις και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι δεν δεχόμαστε πρόσφυγες – μετανάστες».

Τα δύο μέλη του Προεδρείου συμμετείχαν επίσης στην ειδική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Γυναικών του Bristol και άλλους διεθνείς οργανισμούς με τίτλο «Γυναίκες στην ηγεσία των πόλεων», κατά την οποία εξετάστηκε ο ρόλος και η επίδραση των γυναικών, καθώς και οι δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν οι πόλεις, τα εθνικά και τα διεθνή δίκτυα δημάρχων, ώστε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στην αυτοδιοίκηση.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge