ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-10-2018

Καλαφάτης: Σχιζοφρενική κατάσταση, σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι

Το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια μας..

Καλαφάτης: Σχιζοφρενική κατάσταση, σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι

«Το μόνο βέβαιο είναι αβεβαιότητα», τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στην εφημερίδα «Μακεδονία». Επανέρχεται στην επισήμανσή του ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αποστασία, χαρακτηρίζει σχιζοφρενική την εικόνα της, υποστηρίζει ότι, την ώρα που εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους και εξηγεί: 

«Η κυβέρνηση βυθίστηκε σε μια σχιζοφρενική και παραλυτική κατάσταση. Ο κ. Τσίπρας διώχνει τον κ. Κοτζιά που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά υποκύπτει στον κ. Καμμένο που δηλώνει αντίθετος και καταθέτει στους Αμερικανούς εναλλακτικό σχέδιο για την υπέρβαση της απόφασης του Βουκουρεστίου. 

Ο κ. Καμμένος απειλεί με ανατροπή της κυβέρνησης πριν την κύρωση της συμφωνίας, αλλά αφήνει να προχωρά η εφαρμογή της και να δημιουργούνται τετελεσμένα που θα πλακώσουν τη χώρα μας. Και ο κ. Τζανακόπουλος προαναγγέλλει αποστασία για νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Σενάρια καιροσκοπισμού και πολιτικής ατιμίας καθιστούν φανερό πως το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα. Και όλα αυτά την ώρα που η απόπειρα της Τουρκίας να βάλει χέρι στα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου, στην κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

Ο κ. Καλαφάτης αφού υπογραμμίζει ότι «μέρα με τη μέρα, οι Σκοπιανοί τσιμεντώνουν τη συμφωνία των Πρεσπών και κατοχυρώνουν όσα επιδίωκαν για δεκαετίες, αλλά δεν τα αποδεχόταν καμιά ελληνική κυβέρνηση», προσθέτει: 

«Το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια μας και οι Μακεδόνες – ενώνοντας τη φωνή μας στο αίτημα του Κ. Μητσοτάκη – ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί». Υπογραμμίζει «οι Μακεδόνες, αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλουμε να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κράτους» και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία που, πέρα από το σύνθετο όνομα, άνοιξε σκοτεινές και επικίνδυνες τρύπες. Πρώτον – και σοβαρότερο – αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Με νομικό άλμα στο κενό, που συνιστά παγκοσμίως πρωτόγνωρο παράδοξο, συμφώνησε ότι το σύνθετο όνομα θα αφορά μόνο το κράτος, ενώ οι  πολίτες του θα αποκαλούνται «Μακεδόνες». Δεύτερο εγκατέλειψε το erga omnes και τους έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τον όρο «Μακεδονία». Τρίτον έθεσε τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική ονομασία σε καραντίνα διεθνούς επιτροπής. Τέταρτον παρέπεμψε στην κρίση μεικτής επιτροπής τα βιβλία μας για δήθεν αλυτρωτικές αναφορές. Και πέμπτον, παραχώρησε στους Σκοπιανούς δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ, πράγμα που δεν έκανε καμιά άλλη από τις γειτονικές τους παράκτιες χώρες».

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές εκφράζει την πεποίθηση ότι «πως νέος δήμαρχος στην πόλη μας θα είναι εκείνος που θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας» και υπενθυμίζει ότι ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος από τις αρχές Ιουλίου.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge