Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
31-10-2018

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2019

Αναλυτικές πληροφορίες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων  για το  2019
fontsize
Σε ισχύ! Λήγει Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ξύλινα Γράμματα HOMENIO

Στα ίδια επίπεδα με το  2018 θα παραμείνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, για το 2019, στον Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της 26ης τακτικής του συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε  την  Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018.

Το τέλος καθορίζεται ανά ζώνες, στις οποίες έχουν υπαχθεί οι περιοχές, οι πλατείες και οι δρόμοι με γνώμονα τη δίκαιη επιβάρυνση των καταστηματαρχών, ανάλογα με την κίνηση που παρουσιάζει η κάθε περιοχή και την ωφέλεια που έχουν από τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Ο διαχωρισμός αφορά τέσσερις ζώνες.

Στην Α’ ζώνη ανήκουν τα καταστήματα που βρίσκονται:

Στην περιοχή Εγνατία – Αγγελάκη, Μ. Ανδρόνικου, Βασιλέως Γεωργίου, Β. Όλγας, Θ. Σοφούλη, Αργοναυτών, θάλασσα, λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου, Εγνατία (και από τις δύο πλευρές)

Στις οδούς Αλ. Παπαναστασίου, Γρ. Λαμπράκη και Μ. Κάλλας

Σε όλη την έκταση της λεωφόρου Νίκης

Στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, από την Εγνατία μέχρι τη Λ. Νίκης

Για τα καταστήματα της συγκεκριμένης ζώνης τα τέλη παραμένουν στο ποσό των 123€ ανά τετραγωνικό μέτρο, σε ετήσια βάση, με εξαίρεση τα καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Νίκης και στον άξονα της Αριστοτέλους από την Εγνατία μέχρι και τη λεωφόρο Νίκης, για τα οποία ισχύει χρέωση 303€ ανά τ.μ.

Στη Β’ ζώνη υπάγονται τα καταστήματα που βρίσκονται:

Στην οδό Μοναστηρίου, από τον αριθμό 1 έως και 95 και από τον αριθμό 2 έως και 26 (Ι. Ν. Αγίων Πάντων)

Στις οδούς Αγίων Πάντων, Ανατολικής Θράκης, Γρηγορίου Κολωνιάρη, Διογένους, Δελφών, 26ης Οκτωβρίου (από Εγνατία μέχρι Πολυτεχνείου), Επταπυργίου, Κωνσταντινουπόλεως, Κλεάνθους, λεωφ. Στρατού, Παπάφη (και από τις δύο πλευρές)

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου-Φιλώτα, πλατεία Μουσχουντή, Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Εθνικής Αμύνης, Εγνατία και Λαγκαδά

Στις οδούς 25ης Μαρτίου (πάνω από τη Β. Όλγας), Μάρκου Μπότσαρη (πάνω από τη Β. Όλγας) και στη λεωφόρο Κων. Καραμανλή

Για τα καταστήματα της Β΄ ζώνης τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων διαμορφώνονται στο ποσό των 80€ ανά τ.μ. ανά έτος.

Στην Γ’ ζώνη συμπεριλαμβάνονται η προέκταση Αγίου Δημητρίου (μετά την Εθνικής Αμύνης προς την Τριανδρία), η οδός Πολυτεχνείου (από το 1 έως το 43 και από το 2 έως το 10) και οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι που δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω ζώνες, με τα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων να διαμορφώνονται στα 51€ ανά τ.μ.

Για τα καταστήματα της Δ’ ζώνης, η οποία περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, η χρέωση παραμένει στο ποσό των 16€ ανά τ.μ.

Διαφορετικό είναι το καθεστώς όσον αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους καθώς και στην περιοχή των Λαδάδικων. Συγκεκριμένα:

Πλατείες και πάρκα

Στην Α΄ ζώνη τα τέλη ορίζονται σε 189€ ανά τ.μ., με εξαιρέσεις: την πλατεία Αριστοτέλους με χρέωση 303€ ανά τ.μ. και την πλατεία Άθωνος, με 206€ ανά τ.μ.

Στη Β΄ ζώνη καθώς και στην Πλατεία Δημοκρατίας τα τέλη διαμορφώνονται στο ποσό των 93€ ανά τ.μ.

Στη Γ΄ ζώνη η αντίστοιχη χρέωση διαμορφώνεται σε 61€ ανά τ.μ.

Στη Δ΄ ζώνη η τιμή παραμένει στο ποσό των 35€ ανά τ.μ.

Για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μανόλη Ανδρόνικου, Νικολάου Γερμανού και τη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου (πάρκο ΧΑΝΘ) ορίζεται τέλος 60€ ανά τ.μ.

Πεζόδρομοι – Λαδάδικα

Στην Α΄ ζώνη, στους πεζοδρόμους Θεοχάρη, Αιμιλιανού Γρεβενών, Γεωργίου Σταύρου, Αγίας Θεοδώρας, Ισαύρων, Ι. Δέλλιου, Νικηφόρου Φωκά (κάτω από την Παύλου Μελά), Φραγκίνη, Στρ. Τσιρογιάννη, Καποδιστρίου και Πάικου τα τέλη διαμορφώνονται στο ποσό των 195€ ανά τ.μ. το χρόνο. Οι τιμές διαφοροποιούνται στις παρακάτω περιπτώσεις:

-Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας η χρέωση είναι στα 232€ ανά τ.μ.

-Στην περιοχή των Κάτω Λαδάδικων η οποία περικλείεται από τις οδούς Αβέρωφ, Αξιού, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος, Πολυτεχνείου από 12 έως 26 (μόνο ζυγοί αριθμοί), Τσιμισκή από 2 έως 4, Ίωνος Δραγούμη, Κουντουριώτη, Βότση και Αβέρωφ η χρέωση ανέρχεται στα 212€ ανά τ.μ.

-Στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους στα 303€ ανά τ.μ.

-Στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, των αγορών Βλάλη (Σπανδωνή, Κυδωνιάτου, Ασκητού, Βλάλη, Μενεξέ, Σολωμού) Βατικιώτη (Μπαλάνου, Δραγούμη, Βαρδαμαλή, Βατικιώτου, Αυγερινού, Παπαμάρκου, Δημητσά) και Μπεζεστένι (Σολωμού, Παπαδοπούλου, Καρίπη, Κουντουρά, στα 206€ ανά τ.μ.

-Στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη στα 123€ ανά τ.μ.

Στη Β΄ ζώνη (Βαμβακά, Ζεφύρων, Παπαγεωργίου, Μελενίκου (1-21 και 2-16), Γούναρη (πάνω από την Εγνατία) τα τέλη διαμορφώνονται σε 112€ ανά τ.μ.

Στη Γ΄ ζώνη (Χειμάρρας, Ζαλοκώστα, Κοσμοπούλου, Χατζηκυριάκου) η χρέωση είναι 73€ ανά τ.μ.

Στη Δ΄ ζώνη τα τέλη παραμένουν στο ύψος των 35€ ανά τ.μ.

Η είσπραξη των αναλογούντων τελών θα γίνεται ως εξής:

Για τις επιχειρήσεις που ανανεώνεται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου:

Για ποσό έως 400€, εφάπαξ καταβολή έως 28/2/2019 και χορήγηση της άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου

Για ποσό από 400,01 έως 1.000€ σε δυο ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη μέχρι 28/02/2019 και η δεύτερη μέχρι 30/04/2019

Για ποσό από 1.000,01 έως 2.000€ σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη μέχρι 28/02/2019, η δεύτερη μέχρι 30/04/2019 και η τρίτη μέχρι 30/06/2019

Για ποσό από 2.000,01€ και πάνω σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη – το ύψος της οποίας θα ανέρχεται στο 30% του ετήσιου τέλους – μέχρι 28/02/2019 και τρεις ισόποσες δόσεις του υπολειπόμενου ετήσιου τέλους έως 30/04/2019, έως 30/06/2019 και έως 31/08/2019 αντίστοιχα.

Για τις επιχειρήσεις που εκδίδεται για πρώτη φορά άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου:

Για ποσό έως 400€ εφάπαξ καταβολή εντός 30 ημερών από την τελευταία έγκριση

Για ποσό από 400,01€ και πάνω σε δυο ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2019

Για ποσό από 1.000,01 και πάνω σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με καταληκτική ημερομηνία δόσης την 31η Οκτωβρίου 2019. Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 30 ημερών από την τελευταία έγκριση, η δεύτερη δόση δύο μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης και η τρίτη δόση δύο μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης, εφόσον δεν ξεπερνάει την 31η Οκτωβρίου 2019

Σε περίπτωση που η ημερομηνία έναρξης καταβολής του τέλους για έκδοση νέας άδειας είναι προγενέστερη της 28/2/2019, το τέλος δύναται να καταβληθεί έως τις 28/2/2019

Επισημαίνεται ότι σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος τα 2,20 μέτρα, ελεύθερο από κάθε είδους εμπόδιο, ενώ για την προσπέλαση και εξυπηρέτηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και οχήματα μεταφοράς ΑμεΑ, προβλέπεται ελεύθερη ζώνη με ελάχιστο πλάτος τα 3,50 μ.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται τα τέλη για τους καταστηματάρχες που τοποθετούν εμπορεύματα σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και ο τρόπος υπολογισμού, κατά περίπτωση, των προστίμων που προκύπτουν από την κατάληψη δημόσιων χώρων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2019Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2019

Μείωση κατά 5%


Δήμος Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Σχετικά άρθρα:
Στην ίδια κατηγορία..
Ληστεία σε μεταφορική στο ΚαλοχώριΛηστεία σε μεταφορική στο Καλοχώρι

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο φύλακας


Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάραΣυλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Κατά το προηγούμενο 24ωρο


Ο ΟΚΑΝΑ δημιουργεί χώρο για τους άστεγους χρήστες ναρκωτικώνΟ ΟΚΑΝΑ δημιουργεί χώρο για τους άστεγους χρήστες ναρκωτικών

Στην οδό Νέστορος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη ΘεσσαλονίκηΕξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Θεσσαλονίκη

Η γυναίκα είναι κωφάλαλη


Διακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Μπουτάρης: «Η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος»Μπουτάρης: «Η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος»

Άρχισαν όλοι να μιλάνε για την πόλη και να υπάρχουν δημοσιεύματα..


Συνεχίζεται η ζέστη και το ΣάββατοΣυνεχίζεται η ζέστη και το Σάββατο

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ


Αντικατάσταση ιστών, φωτιστικών και δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘΑντικατάσταση ιστών, φωτιστικών και δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘ

Με στόχο την μείωση των περιστατικών παραβατικότητας στους χώρους του Ιδρύματος


Συμπλοκή με άγριο ξύλο στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΣυμπλοκή με άγριο ξύλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ένας τραυματίας


Ανοιχτός διευρυμένος διάλογος για το μέλλον του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνοιχτός διευρυμένος διάλογος για το μέλλον του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Από τις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου ξεκίνησε χθες η Διαβούλευση με συλλόγους, φορείς και πολίτες στο δήμοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν