Top
5-11-2018

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης βραβείο για το περιβάλλον

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης βραβείο για το περιβάλλον
fontsize

Το «1o Πανελλήνιο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» κατέκτησαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στα «Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος», τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ελλάδας που διοργάνωσαν για 3η φορά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr), παράλληλα με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) για 7η συνεχόμενη φορά. 

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης υπέβαλαν στον ΠΑΣΕΠΠΕ το σχετικό υλικό μαζί με πάρα πολλούς φορείς και εταιρίες από ολόκληρη την Ελλάδα, προκρίθηκαν στη Β΄ φάση του Διαγωνισμού με συνυποψήφιους στην κατηγορία, τους ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, COSMOTE, ΕΥΔΑΠ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.


Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατέκτησαν στην τελική αξιολόγηση το 1ο βραβείο, μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για τα εκπαιδευτήρια αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα και τη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, της Υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη και πλήθους Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και Προέδρων φορέων, αναδεικνύοντας τις εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο θεσμός αυτός έρχεται να επιβραβεύσει τους φορείς του Δημοσίου και τις εταιρείες που έχουν έμπρακτη συνεισφορά στην προαγωγή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης και των δύο θεσμών συγκροτήθηκε από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωπους των αρμόδιων Υπουργείων, εκπροσώπους φορέων, επιμελητηρίων και συνδέσμων και αξιολόγησε τις προτάσεις, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε κλειστές συνεδριάσεις συζήτησε όλες τις υποψηφιότητες.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των Εκπαιδευτηρίων  ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Κορυφίδης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Πανουργιάς. Στον χαιρετισμό του ο κ. Κορυφίδης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε μια εποχή που βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση αρχών και αξιών της ελληνικής οικογένειας, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε και να διδάξουμε τον σεβασμό προς την οικογένεια, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, την ομάδα και το περιβάλλον που ζούμε. Ως καθημερινό τρόπο ζωής. Εκπαιδεύουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον

Στα 48 χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων αλλά και πιο οργανωμένα το 2009 ξεκινήσαμε με τη βοήθεια πανεπιστημιακών και επιμόρφωση του προσωπικού και καταρτίστηκε Σχέδιο Αειφορικής Διαχείρισης που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με πολλές δράσεις που συνέχεια εμπλουτίζονται».

Στη συνέχεια ο κ. Κορυφίδης αφιέρωσε το βραβείο στους μαθητές, στους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και στους γονείς των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης που πάντα και με κάθε τρόπο είναι δίπλα στο σχολείο και στηρίζουν κάθε προσπάθεια. Τέλος έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς και εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για συνεργασίες.


Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο
Έξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το ΠολυτεχνείοΈξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το Πολυτεχνείο

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών..


Συλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της  Γιάννας ΤζάκηΣυλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της Γιάννας Τζάκη

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Το μέλλον της  Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίαςΤο μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018


Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρωνΣυλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης


Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδουΑυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδου

Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές

goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νεότερα σχολιασμένα:
ΕΥΑΘ:
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ