ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-11-2018

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης βραβείο για το περιβάλλον

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης βραβείο για το περιβάλλον

Το «1o Πανελλήνιο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» κατέκτησαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στα «Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος», τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ελλάδας που διοργάνωσαν για 3η φορά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr), παράλληλα με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) για 7η συνεχόμενη φορά. 

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης υπέβαλαν στον ΠΑΣΕΠΠΕ το σχετικό υλικό μαζί με πάρα πολλούς φορείς και εταιρίες από ολόκληρη την Ελλάδα, προκρίθηκαν στη Β΄ φάση του Διαγωνισμού με συνυποψήφιους στην κατηγορία, τους ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, COSMOTE, ΕΥΔΑΠ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατέκτησαν στην τελική αξιολόγηση το 1ο βραβείο, μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για τα εκπαιδευτήρια αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα και τη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, της Υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη και πλήθους Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και Προέδρων φορέων, αναδεικνύοντας τις εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο θεσμός αυτός έρχεται να επιβραβεύσει τους φορείς του Δημοσίου και τις εταιρείες που έχουν έμπρακτη συνεισφορά στην προαγωγή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης και των δύο θεσμών συγκροτήθηκε από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωπους των αρμόδιων Υπουργείων, εκπροσώπους φορέων, επιμελητηρίων και συνδέσμων και αξιολόγησε τις προτάσεις, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε κλειστές συνεδριάσεις συζήτησε όλες τις υποψηφιότητες.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των Εκπαιδευτηρίων  ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Κορυφίδης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Πανουργιάς. Στον χαιρετισμό του ο κ. Κορυφίδης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε μια εποχή που βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση αρχών και αξιών της ελληνικής οικογένειας, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε και να διδάξουμε τον σεβασμό προς την οικογένεια, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, την ομάδα και το περιβάλλον που ζούμε. Ως καθημερινό τρόπο ζωής. Εκπαιδεύουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον

Στα 48 χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων αλλά και πιο οργανωμένα το 2009 ξεκινήσαμε με τη βοήθεια πανεπιστημιακών και επιμόρφωση του προσωπικού και καταρτίστηκε Σχέδιο Αειφορικής Διαχείρισης που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με πολλές δράσεις που συνέχεια εμπλουτίζονται».

Στη συνέχεια ο κ. Κορυφίδης αφιέρωσε το βραβείο στους μαθητές, στους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και στους γονείς των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης που πάντα και με κάθε τρόπο είναι δίπλα στο σχολείο και στηρίζουν κάθε προσπάθεια. Τέλος έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς και εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για συνεργασίες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge