ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-11-2018

Ερώτηση βουλευτών για ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας

Προς τον Υπουργό Παιδείας

Ερώτηση βουλευτών για ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας

Ερώτησ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, σχετικά με ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας.

Αναφέρουν σχετικά:

Η «κανονικότητα» στα σχολεία, που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Σεπτέμβρη, δεν πέρασε από το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο αυτό υπάρχουν 37 μαθητές, οι οποίοι σύμφωνα με τη διάγνωση του ΚΕΔΔΥ πρέπει να παρακολουθούν τμήμα ένταξης. Συνολικά στο σχολείο υπάρχουν 7 τμήματα ένταξης. Συγκεκριμένα στην Α’ τάξη 20 μαθητές σε 3 τμήματα, στη Β’ τάξη 12 μαθητές σε 2 τμήματα και στη Γ’ τάξη 5 μαθητές σε 2 τμήματα.

Για την κάλυψη των αναγκών αυτών των μαθητών υπάρχει μόνο ένας φιλόλογος, ενώ έχουν ζητηθεί από το Σεπτέμβριο έως και σήμερα οι εξής ειδικότητες: φιλόλογοι ειδικής αγωγής για 31 ώρες, μαθηματικοί ειδικής αγωγής για 28 ώρες, φυσικοί ειδικής αγωγής για 11 ώρες, χημικοί για 4 ώρες, βιολόγοι για 7 ώρες. Παρά τα αιτήματα του σχολείου και τις πιέσεις των γονιών κανένα κενό δεν έχει καλυφθεί.
Ταυτόχρονα στο ίδιο σχολείο υπάρχουν 3 παιδιά για παράλληλη στήριξη, εκ των οποίων τα 2 στηρίζονται με ιδιωτικό εκπαιδευτικό, ενώ για το ένα παιδί δεν έχει σταλεί κανείς εκπαιδευτικός.
Συγκεκριμένα απαιτούνται για την παράλληλη στήριξη του παιδιού φιλόλογος ειδικής αγωγής για 11 ώρες, μαθηματικός ειδικής αγωγής για 4 ώρες, φυσικός ειδικής αγωγής για 1 ώρα, βιολόγος για 1 ώρα, γεωλόγος για 1 ώρα, γυμναστής φυσικής αγωγής 2 ώρες.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ o κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών της ειδικής αγωγής στο συγκεκριμένο σχολείο και για τη συνολική κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην ειδική αγωγή με μόνιμους διορισμούς.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελής


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge