Top
Τοπικά Νέα
6-11-2018

Ιωάννης Νασιούλας: «Δημιουργούμε την Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλονίκης»

Για μια «Πράσινη Θεσσαλονίκη..

Ιωάννης Νασιούλας: «Δημιουργούμε την Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλονίκης»
fontsize

«Δεσμεύομαι στην δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης»: αυτό δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας στο πλαίσιο της προγραμματικής του δέσμευσης για μια «Πράσινη Θεσσαλονίκη».

Και συνεχίζει: «Η ενεργειακή αυτάρκεια είναι προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τώρα, ο νόμος μας δίνει το πλαίσιο, τα θεσμικά, ρυθμιστικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να συστήσουμε ενεργειακούς συνεταιρισμούς που να τροφοδοτούν την πόλη μας, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αναγκών για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτροδότηση των δημοτικών ακινήτων και εγκαταστάσεων».
«Ο Νόμος 4513/2018 περί Ενεργειακών Κοινοτήτων μας επιτρέπει να συγκροτήσουμε έναν συνεταιρισμό στον οποίο το βλέπω βέλτιστο να συμμετέχουν και όμοροι Δήμοι, ώστε να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό και αιολικό δυναμικό, καθώς και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ενδέχεται να αποδειχθούν εκμεταλλεύσιμα, με την άδεια του Κράτους».

«Από το 2012 ως το 2015, διετέλεσα Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Οικονομία και έκτοτε καλύψαμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ δρόμο στον σχεδιασμό ενός κατάλληλου θεσμικού πλαισίου και ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού για δράσεις συνεταιριστικής και αειφόρου ανάπτυξης: οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί βρίσκονται στην καρδιά αυτής της τεχνογνωσίας».

Και εξηγεί ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος: «Σήμερα, θέλω να δω τον Δήμο της Θεσσαλονίκης να πρωτοστατεί στην κοινωνική και κυκλική οικονομία. Οραματίζομαι την σύσταση ενός ισχυρού ενεργειακού συνεταιρισμού, της «Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης», όπου Δήμοι, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επιμελητήρια, καθώς και πολίτες, θα μπορούν να συμμετάσχουν ως εταίροι ισότιμα για την παραγωγή, αυτοκατανάλωση και διανομή της δικής μας ενέργειας. Στόχος μου η εξασφάλιση της ενεργειακής αυτάρκειας της μεγάλης μας πόλης, η μείωση του κόστους του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες καθώς και ο μηδενισμός του κόστους που καταβάλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ψύξη των εγκαταστάσεών του».

Ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, καταλήγει: «Με λύπη μου βλέπω πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ουραγός κι έχει μείνει απογοητευτικά πίσω σε πρωτοβουλίες καινοτομίας, αειφόρου παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Τόσο και τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και τραπεζικά εργαλεία είναι σήμερα διαθέσιμα για να χρηματοδοτήσουν την νέα ενεργειακή εποχή ενός μεγάλου δήμου όπως ο Δήμος μας στην Θεσσαλονίκη. Θέλω να κοιτάξω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της πόλης μας στα μάτια και να δεσμευθώ απέναντί τους πως η δημιουργία της «Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης» είναι άμεσα εφικτή, χρηματοδοτήσιμη και βιώσιμη – με μεγάλο όφελος για όλους».

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΚαταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018

Του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα θρυμματισθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωκό υλικό σε δασικές εκτάσεις


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019


Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη

Πού θα είναι κλειστά


Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Για όσο διάστημα διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκεςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Στα λευκά   η ΘεσσαλονίκηΣτα λευκά η Θεσσαλονίκη
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Μεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΜεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο