Top
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
16-11-2018

Συνεργασία με την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για την κατασκευή σχολείων προώθησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Σύντομα ένα καινούριο και πλήρες σχολικό συγκρότημα στις Συκιές

Συνεργασία με την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για την κατασκευή σχολείων προώθησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Πρωτοβουλίες συνεργασίας με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ», με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών προετοιμασίας ενός επικαιροποιημένου και ολοκληρωμένου φακέλου για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο οικόπεδο της οδού Αυγεροπούλου στις Συκιές αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Να σημειωθεί ότι το επίμαχο οικόπεδο, που η δημοτική Αρχή διεκδικούσε επί χρόνια, είναι αυτό που παραχωρήθηκε στο δήμο από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωση που έκανε στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να ακολουθήσει αργότερα η μεταφορά του στο Υπερταμείο με στόχο την «αξιοποίησή» του, και είναι ένα από τα 100 και πλέον ακίνητα του δήμου που είχαν την ίδια… τύχη!

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, ωστόσο, δεν πτόησε και δεν επηρέασε τη διοίκηση του δήμου, η οποία –ταυτόχρονα με τις παρεμβάσεις της για ακύρωση της απόφασης μεταφοράς του οικοπέδου στο Υπερταμείο- κινείται σε τροχιά ολοκλήρωσης του φακέλου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα και η πληρότητα του φακέλου για την προώθηση της κατασκευής Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, για τη μεταφορά των 1ου-5ου Δημ. Σχολείων Συκεών και τη μεταφορά Νηπιαγωγείων που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, και αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αντώ νη Σαουλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη και του Γραφείου Προγραμματισμού Γιάννη Πολυχρονιάδη, επισκέφθηκαν την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ», όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Αντωνούδη και υπηρεσιακά στελέχη.

«Η πιο ασφαλής επιλογή…»

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος έθεσε στον κ.Αντωνούδη το θέμα της συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση επικαιροποιημένων μελετών για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «πρόκειται για την ασφαλέστερη και πιο συμφέρουσα επιλογή του δήμου μας καθώς πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία που μπορεί να εγγυηθεί την πληρότητα των φακέλων προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, δεδομένης της οργάνωσης, της στελέχωσης και της τεχνογνωσίας της».

Στην πρόταση του δήμου Νεάπολης-Συκεών η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο, με τον πρόεδρο Απόστολο Αντωνούδη να εκφράζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρείας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε χθες ο κ.Αντωνούδης, ο οποίος μας ανέφερε ότι «ελπίζω σύντομα οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα καινούριο και πλήρες σχολικό συγκρότημα». Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση στη συνεργασία της εταιρείας με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σημειώνοντας το θετικό κλίμα που υπήρξε στην πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και κλιμακίου της Τεχνικής Εταιρείας του δημοσίου.

«Ο δήμος μας δεν παραμένει αδρανής απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης, αλλά ούτε κι απέναντι στις νεώτερες αρνητικές εξελίξεις σχετικά με το επίμαχο οικόπεδο. Έτσι, συνεχίζουμε την προώθηση της εκπόνησης μελετών για την κατασκευή δύο σχολικών συγκροτημάτων στην εν λόγω έκταση, με στόχο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των Συκεών που έμενε αδικημένο λόγω ανυπαρξίας χώρου, να μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η συνεργασία με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ» μπορεί να υλοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως τόνισε, «με την επιτάχυνση των διαδικασιών και την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του μεγάλου και κρίσιμου αυτού έργου στον τομέα της εκπαίδευσης, θα μπορέσουν επιτέλους να εξυπηρετούνται ισότιμα όλοι οι μαθητές και οι γονείς και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που μεταφέρονται καθημερινά σε άλλη περιοχή προκειμένου να παρακολουθούν τα σχολικά τους μαθήματα».

Στην ίδια κατηγορία..
Με δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο ΩραιόκαστροΜε δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο Ωραιόκαστρο

Χωρίς πετρέλαιο τα απορριματοφόρα


Διακοπές ύδρευσης σήμερα Τρίτη στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ύδρευσης σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Νεκρός 47χρονος μοτοσικλετιστής  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -  ΜουδανίωνΝεκρός 47χρονος μοτοσικλετιστής στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανίων

Μετά από πτώση με την μηχανή του


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πανεπιστημιακό άσυλοΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πανεπιστημιακό άσυλο

Σήμερα στην Καμάρα


Ο καιρός για σήμερα Τρίτη στη ΘεσσαλονίκηΟ καιρός για σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ


23χρονος  που έκανε παραπέντε τραυματίστηκε μετά από πτώση23χρονος που έκανε παραπέντε τραυματίστηκε μετά από πτώση

Μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου με κατάγματα


Βυζαντινό αμφορέα έκρυβε στο σπίτι του 69χρονος  στο ΩραιόκαστροΒυζαντινό αμφορέα έκρυβε στο σπίτι του 69χρονος στο Ωραιόκαστρο

Συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας


Νέες εγκαταστάσεις του OPEN στη ΘεσσαλονίκηΝέες εγκαταστάσεις του OPEN στη Θεσσαλονίκη

Εντός του Makedonia Palace


Παράταση  προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων  ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών ΘεσσαλονίκηςΠαράταση προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης

Εως και τις 16 Σεπτεμβρίου


Αρμενίζει πάλι το καραβάκι ΠοσειδώνΑρμενίζει πάλι το καραβάκι Ποσειδών

Ύστερα από ολιγόωρο απαγορευτικό απόπλουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Αγνοείται αγοράκι στη Χαλκιδική

Αγνοείται αγοράκι στη Χαλκιδική

Αναβάθμιση του Διεθνούς Εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αναβάθμιση του Διεθνούς Εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Εργασίες συντήρησης στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου

Εργασίες συντήρησης στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου

Αρμενίζει πάλι το καραβάκι Ποσειδών

Αρμενίζει πάλι το καραβάκι Ποσειδών

Καλός και ζεστός ο καιρός της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη

Καλός και ζεστός ο καιρός της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη

Δώρα Αυγέρη: Ανυπαρξία σχεδίου και σκοτεινές πρακτικές για τον ΟΑΣΘ

Δώρα Αυγέρη: Ανυπαρξία σχεδίου και σκοτεινές πρακτικές για τον ΟΑΣΘ

Παράταση  προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων  ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης

Παράταση προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης

Διακοπή ρεύματος σε δύο περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Διακοπή ρεύματος σε δύο περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Νεότερα σχολιασμένα:
Δημήτρης