ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-11-2018

Ψήφισμα του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ για το Πολυτεχνείο

Τιμά την εξέγερση και την αντίσταση στην επτάχρονη δικτατορία

Ψήφισμα του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ για το Πολυτεχνείο

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται στις 17 Νοεμβρίου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, όπως τονίζει σε ψήφισμά του, ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "ήταν η αρχή του τέλους της επτάχρονης δικτατορίας". 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ "τιμά την εξέγερση και την αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Και στέκεται ευλαβικά στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη Δημοκρατία". 

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι "στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας υπήρξαν σε ολόκληρο τον κόσμο κινήσεις συμπαράστασης στον αγώνα των Ελλήνων κατά των δικτατόρων. Ήταν ένα κίνημα το οποίο ευαισθητοποίησε την διεθνή κοινή γνώμη και συνέβαλε στον αγώνα της ελληνικής αντίστασης. 

"Σαράντα πέντε χρόνια μετά, η χώρα, παρά τα προβλήματά της, έχει κάνει σοβαρά βήματα προς τη δημοκρατία. Είναι δική μας υποχρέωση, σήμερα, να συμπαρασταθούμε σε λαούς που δοκιμάζονται από τυραννικά ή αυταρχικά καθεστώτα, φυλακίζονται για τις ιδέες τους και στερούνται της ελευθερίας έκφρασής τους", τονίζεται.

ΠΗΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge