ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-11-2018

Γιορτάστηκε η 45η επέτειος του Πολυτεχνείου στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη

Γιορτάστηκε η 45η επέτειος του Πολυτεχνείου στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Γιορτάστηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, η 45η επέτειος της 17ης Νοέμβρη 1973 στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, τιμήθηκε με εκδηλώσεις που περιελάμβαναν αφιερώματα μέσα από ανάγνωση βιβλίων, προβολές ταινιών και ιστορικών ντοκιμαντέρ, ηχητικά αποσπάσματα, εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό της εποχής, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, ανάγνωση ποιημάτων και πεζών κειμένων.

Οι μαθητές μας με την αρωγή των εκπαιδευτικών τους, προσέγγισαν με ωριμότητα τα γεγονότα της εποχής και με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωσήφ Αράπογλου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γεώργιο Ασλανίδη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διευθύνσεων του 1ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ευκαρπίας Γεωργίου Τσιόκου και Πασχάλη Σέντερη και παρακολούθησαν την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι δύο σχολικές μονάδες, στο ολοκαίνουργιο κλειστό Γυμναστήριο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, περισσότερα από 500 άτομα της μαθητικής κοινότητας παρακολούθησαν ένα μουσικό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι καθηγητές, παίζοντας και τραγουδώντας οι ίδιοι για τους μαθητές τους.

Ακούστηκαν τα τραγούδια «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά», «Αχ χελιδόνι μου», «Ένα το χελιδόνι», «Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα» και «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» με ξεκάθαρα και πολύ δυνατά μηνύματα προς τα παιδιά: να παλεύουν πάντα κάτω από τον νοητό ήλιο της Δικαιοσύνης για τα δικά τους τα δίκια αλλά και για τα δίκια όλου του κόσμου.

Ακολούθησε μια δεύτερη ενότητα έκπληξη για τους παρευρισκομένους καθώς με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας απονεμήθηκε στους Εθελοντές μαθητές και μαθήτριες επίσημο πιστοποιητικό εθελοντισμού για τις δράσεις της σχολικής χρονιάς 2017-2018, κατά τη διάρκεια της οποίας, πρόσφεραν εθελοντικά τον εαυτό τους στους τέσσερις τομείς Εθελοντισμού του σχολείου: Πράσινο, Ανακύκλωση – Καθαριότητα, Εξωραϊσμός του σχολείου, Φιλανθρωπία και αποτέλεσαν σύμφωνα με τον Διευθυντή Γεώργιο Τσιόκο, παράδειγμα μίμησης για τους συμμαθητές τους που συνεχίζουν και φέτος στο δρόμο της προσφοράς.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, απευθυνόμενος στη μαθητική νεολαία τόνισε ότι τα μηνύματα-αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα είναι πάντα επίκαιρα και ότι έχουν μέγιστη αξία οι αγώνες για Δημοκρατία, για Ελευθερία, για Παιδεία, για Αξιοπρέπεια.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge