Top
Τοπικά Νέα
19-11-2018

Κατά της απαγόρευσης τραπεζοκαθισμάτων στην Αριστοτέλους έμποροι και επαγγελματίες

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Κ. Νοτοπούλου

Κατά της απαγόρευσης τραπεζοκαθισμάτων στην Αριστοτέλους έμποροι και επαγγελματίες
fontsize

Διαμαρτυρία για την απαγόρευση σε καταστήματα της πλατείας Αριστοτέλους να τοποθετούν πετάσματα εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης -μαζί με άλλους φορείς και επαγγελματίες της περιοχής. 

Όπως τονίζει το ΕΕΘ, "η απαγόρευση αυτή στερεί από τα καταστήματα της περιοχής τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να αξιοποιήσουν σημεία, όπως κάνουν την υπόλοιπη χρονιά και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν".

Το ΕΕΘ μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) αλλά και το Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) συνυπογράφουν επιστολή προς την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία τονίζονται τα εξής:

Η επιστολή

"Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την άνιση αντιμετώπιση  από την Πολιτεία, των μελών μας- καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης με αριθμό 6417/2013 όπως δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ 48 ΑΑΠ/13.02.2014 τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση και απαγόρευε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κάθετων κινητών ή μόνιμων διαχωριστικών πετασμάτων παντός τύπου υλικού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους στον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους (Μητροπόλεως –Εγνατία).
Η απαγόρευση αυτή καθιστά αδύνατη τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τους χειμερινούς μήνες καθώς τα πετάσματα αυτά τα οποία είναι κινητές πτυσσόμενες ή λυόμενες προστατευτικές κατασκευές ύψους το μέγιστο 1,5 μ., χρησιμοποιούνται για την προστασία της πελατείας τους από το κρύο περικλείοντας το χώρο έχοντας θερμαντικά σώματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και άνισης εκ των πραγμάτων μεταχείρισης των καταστημάτων από την Πολιτεία, καθότι η απαγόρευση περικλείει μόνο τον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους (Μητροπόλεως έως Εγνατία), και όχι την Πλατεία Αριστοτέλους και τις παρακείμενες και κάθετες οδούς όπου επιτρέπεται η χρήση τους.

Η ως άνω κατάσταση συμβάλει στην οικονομική αιμορραγία των καταστημάτων της περιοχής ή οποία έχει απαξιωθεί καθώς  έχει καταστεί γκέτο ανομίας και παρανομίας με τη πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Είναι εύλογο πως τους χειμερινούς μήνες το καταναλωτικό κοινό και όσοι είναι καπνιστές δεν θα επιλέξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα αλλά έτερα που βρίσκονται στις κάθετες ή παρακείμενες οδούς οπού επιτρέπεται η τοποθέτηση πετασμάτων. 

Η συγκεκριμένη απαγόρευση έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση  από υπέρογκες φοροεπιβαρύνσεις, και δημοτικά τέλη, οδηγώντας τους επαγγελματίες  στην οικονομική εξαθλίωση τους.

Κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για τα συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με νομοθετική ρύθμιση για άρση της απαγόρευσης τοποθέτησης πετασμάτων και δυνατότητα τοποθέτησης τους  χωρίς να  θίγεται η αισθητική και η ομοιομορφία του μνημειακού άξονα της οδού Αριστοτέλους".

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΤα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - ΣυκεώνΤα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Η επίσημη παράδοση-παρουσίαση


Εργασίες συντήρησης  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-ΈδεσσαςΕργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Από Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019


Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018

Του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα θρυμματισθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωκό υλικό σε δασικές εκτάσεις


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο