Top
Τοπικά Νέα
20-11-2018

Τρία νέα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη λίστα έργων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Τρία νέα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη λίστα έργων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.
fontsize

Σημαντική επιτυχία και ιστορική δικαίωση στο θέμα της σχολικής στέγης για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αποτελεί η ένταξη τριών σχολείων στη λίστα της ανάθεσης έργων για την ανέγερση σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’ 4892/01.11.2018).

Στην απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζής (Αρ. Δ21/οικ. 1418/φ.β01.01) περιλαμβάνεται ένα πακέτο συνολικά 17 σχολείων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρόκειται να ανατεθούν μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Στη λίστα των σχολείων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται τρία σχολεία που βρίσκονται στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, το 3ο Λύκειο Πυλαίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος. Η κατασκευή των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων αποτελούσε επί πολλά χρόνια πάγιο αίτημα του δήμου και των κατοίκων καθώς λόγω αύξησης του πληθυσμού τα υπάρχοντα κτίρια  δεν εξυπηρετούσαν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων στις εν λόγω περιοχές.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την κατασκευή των τριών νέων σχολείων μας. Το περίμεναν επί πολλά χρόνια οι δημότες μας και επιτέλους οι πιέσεις, οι προσπάθειες μας και η επιμονή μας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνονται. Ο προγραμματισμός μας για την κατασκευή σχολικών μονάδων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε δημοτικούς πόρους, αλλά με ευρωπαϊκά και δημόσια κονδύλια. Πρόκειται κυριολεκτικά για τεράστια επιτυχία του δήμου μας που όταν υλοποιηθεί θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Κατόπιν ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και των συνεχών εκκλήσεων και αιτημάτων του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, της υπουργικής απόφασης προηγήθηκε η ρύθμιση παραχώρησης δύο οικοπέδων συνολικής έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων κυριότητας του υπουργείου Εργασίας στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τη δημιουργία δημοτικού σχολείου στο Πανόραμα (οικισμός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μεταξύ των οδών Προξένου Κορομηλά – Πύρζα - Μίγκα-παρόδου Μακεδονομάχων) και γυμνασίου στην Πυλαία (Κάτω Μαλακοπή επί των οδών Εφταλιώτη – Δορυλαίου – Ελύτη και Κυριακούδη).

Να σημειωθεί ότι την εξαγγελία παραχώρησης των δύο οικοπέδων είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Καϊτεζίδη στο περιθώριο του 11ου αναπτυξιακού συνεδρίου, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Θεανώς Φωτίου.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΚαταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018

Του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα θρυμματισθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωκό υλικό σε δασικές εκτάσεις


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019


Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη

Πού θα είναι κλειστά


Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Για όσο διάστημα διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκεςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Στα λευκά   η ΘεσσαλονίκηΣτα λευκά η Θεσσαλονίκη
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Μεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΜεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΠώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο