ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-11-2018

Τρία νέα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη λίστα έργων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Τρία νέα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη λίστα έργων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Σημαντική επιτυχία και ιστορική δικαίωση στο θέμα της σχολικής στέγης για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αποτελεί η ένταξη τριών σχολείων στη λίστα της ανάθεσης έργων για την ανέγερση σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’ 4892/01.11.2018).

Στην απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζής (Αρ. Δ21/οικ. 1418/φ.β01.01) περιλαμβάνεται ένα πακέτο συνολικά 17 σχολείων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρόκειται να ανατεθούν μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Στη λίστα των σχολείων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται τρία σχολεία που βρίσκονται στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, το 3ο Λύκειο Πυλαίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος. Η κατασκευή των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων αποτελούσε επί πολλά χρόνια πάγιο αίτημα του δήμου και των κατοίκων καθώς λόγω αύξησης του πληθυσμού τα υπάρχοντα κτίρια  δεν εξυπηρετούσαν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων στις εν λόγω περιοχές.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την κατασκευή των τριών νέων σχολείων μας. Το περίμεναν επί πολλά χρόνια οι δημότες μας και επιτέλους οι πιέσεις, οι προσπάθειες μας και η επιμονή μας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνονται. Ο προγραμματισμός μας για την κατασκευή σχολικών μονάδων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε δημοτικούς πόρους, αλλά με ευρωπαϊκά και δημόσια κονδύλια. Πρόκειται κυριολεκτικά για τεράστια επιτυχία του δήμου μας που όταν υλοποιηθεί θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Κατόπιν ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και των συνεχών εκκλήσεων και αιτημάτων του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, της υπουργικής απόφασης προηγήθηκε η ρύθμιση παραχώρησης δύο οικοπέδων συνολικής έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων κυριότητας του υπουργείου Εργασίας στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τη δημιουργία δημοτικού σχολείου στο Πανόραμα (οικισμός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μεταξύ των οδών Προξένου Κορομηλά – Πύρζα - Μίγκα-παρόδου Μακεδονομάχων) και γυμνασίου στην Πυλαία (Κάτω Μαλακοπή επί των οδών Εφταλιώτη – Δορυλαίου – Ελύτη και Κυριακούδη).

Να σημειωθεί ότι την εξαγγελία παραχώρησης των δύο οικοπέδων είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Καϊτεζίδη στο περιθώριο του 11ου αναπτυξιακού συνεδρίου, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Θεανώς Φωτίου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge