Top
Τοπικά Νέα
20-11-2018

Σίμος Δανιηλίδης: Η Πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Για τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: Η Πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να δώσει εξηγήσεις
fontsize

Με αφορμή τις ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπως επίσης κι ενός υποψηφίου δημάρχου σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στο 2ο ΓΕΛ Συκεών κατά την προγραμματισμένη εκδήλωση και επίσκεψη του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γιαβρόγλου, και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τα θέματα της Παιδείας πρέπει να καταστούν εθνικά και να αποτελέσουν αντικείμενο δημοκρατικού διαλόγου, διαβούλευσης και συναίνεσης. Και βέβαια, ο δημοκρατικός αυτός διάλογος πρέπει να είναι οργανωμένος, χωρίς αποκλεισμούς και κραυγές.


Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι οι επιλογές και οι αποφάσεις της θα τίθενται πάντα υπό την κρίση του λαού, και όταν, δε, αυτές είναι αντίθετες με τα κοινωνικά αιτήματα και τις απαιτήσεις τότε θα είναι κατακριτέες. 

Κατά τη γνώμη μας κακώς το Υπουργείο δεν απευθύνθηκε στο δήμο μας, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στις Σχολικές Επιτροπές. Ο προγραμματισμός της εκδήλωσης έπρεπε να περιλαμβάνει τη θεσμική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου, και κατά τη γνώμη μας κακώς αποκλείστηκε η ΕΛΜΕ που είναι ο επίσημος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και οι μαθητικές κοινότητες και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. 

Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομικής δύναμης, η οποία παρουσιάστηκε απρόσκλητη με ‘‘άνωθεν’’ εντολές, και πρέπει να εξηγηθεί ποιος την προσκάλεσε. Καταδικάζουμε την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που αναστάτωσαν το σχολείο και όλη τη γειτονιά, όπως επίσης και την κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται. 

Αν πραγματικά το υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέλει να κάνει ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο για το μέγιστο θέμα της Παιδείας θα πρέπει επιτέλους σοβαρά να απευθυνθεί στους επίσημους θεσμικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προετοιμαστούν και να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις διαλόγου και διαβούλευσης.   

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει δράσεις δημοσίου διαλόγου και ελαφρά τη καρδία να χρήζει τον όποιο πολίτη ή κυβερνητικό εκπρόσωπο ή φορέα ως ανεπιθύμητο πρόσωπο. Όπως επίσης κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει αυτές τις δράσεις με χρήση βίας και δυνάμεις καταστολής. 

Δυστυχώς, όμως, τα βίαια αυτά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 2ο ΓΕΛ Συκεών κάποιοι έσπευσαν να τα εκμεταλλευτούν και να τα ‘‘αξιοποιήσουν’’ πολιτικά στοχεύοντας ατυχώς κατά της διοίκησης του δήμου και εμού προσωπικώς, νομίζοντας ότι έτσι βρήκαν τη… σπάνια ευκαιρία να ασκήσουν την αντιπολίτευσή τους. Και μάλιστα κάποιοι πολύ… πρώιμα, βεβιασμένα και άστοχα.

Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε στους καταγγέλλοντες ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ουδεμία σχέση είχε με την εν λόγω προγραμματισθείσα και τελικώς ματαιωθείσα  εκδήλωση, ούτε κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει και να συμβάλει στη διοργάνωσή της, παρά μόνο προσκληθήκαμε να παραστούμε, κι αυτό την τελευταία στιγμή.

Οι καταγγέλλοντες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τους διακριτούς θεσμικούς ρόλους, φρόντισαν επιμελώς οι μεν να ενοχοποιήσουν τη διοίκηση του δήμου μας για όσα συνέβησαν υποστηρίζοντας ότι «αυτοί χαριεντιζόντουσαν μέσα στο σχολείο με τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «…δήλωνε αναρμόδιος», και ο δε αναρωτώμενος «πού ήταν ο λαλίστατος και ‘‘πανταχού παρών’’ δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών;». Σκοπίμως, λοιπόν, θέλουν να αγνοούν ότι ούτε ο δήμαρχος ούτε κανείς άλλος αντικαθιστά την Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανά της, και ότι για την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση της τάξης αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η επίσημη Πολιτεία, και είναι αυτή που πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί για όσα θλιβερά συνέβησαν στην περιοχή μας». 

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΤο χρίσμα στην Κατερίνα ΝοτοπούλουΤο χρίσμα στην Κατερίνα Νοτοπούλου

Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών..


Τεταμένη  η ατμόσφαιρα στη ΘεσσαλονίκηΤεταμένη η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην πόλη


Κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβεςΚλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβες

Απειλούν να καταστρέψουν το Nick Galis hall


Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΝέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης στο στόχαστρο αγνώστων κακοποιών στοιχείων


Με... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των ΠρεσπώνΜε... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών

Μεσαίωνας στη Θεσσαλονίκη


Καράογλου: Καταρρέει ο Τύμβος Καστά στην ΑμφίποληΚαράογλου: Καταρρέει ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη

Ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο


Κουράκης: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ανατρέψει την σκοτεινή πλευρά της πόληςΚουράκης: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ανατρέψει την σκοτεινή πλευρά της πόλης

Το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης ενάντια στον σκοταδισμό


Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘΠώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι απολογίες των συλληφθέντων


Εργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, ΠανόραμαΕργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Πού σπάσαν οι σωλήνες της ύδρευσης σήμερα ΠαρασκευήΠού σπάσαν οι σωλήνες της ύδρευσης σήμερα Παρασκευή

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Εργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, ΠανόραμαΕργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Πανόραμα
Με... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των ΠρεσπώνΜε... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών
Ο δήμος Θεσσαλονίκης «ξηλώνει» τις αφίσες για την ομιλία ΤσίπραΟ δήμος Θεσσαλονίκης «ξηλώνει» τις αφίσες για την ομιλία Τσίπρα
Κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβεςΚλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβες
Το χρίσμα στην Κατερίνα ΝοτοπούλουΤο χρίσμα στην Κατερίνα Νοτοπούλου
Ενίσχυση των επιχειρήσεων με 130 εκ. ευρώΕνίσχυση των επιχειρήσεων με 130 εκ. ευρώ
Ισχυρά αστυνομικά μέτρα  λόγω της ομιλίας του Αλέξη ΤσίπραΙσχυρά αστυνομικά μέτρα λόγω της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα
Κοινοβουλευτική παρέμβαση  για τον εξοπλισμό  Εργαστηρίου Πληροφορικής 19ου Γενικού ΛυκείουΚοινοβουλευτική παρέμβαση για τον εξοπλισμό Εργαστηρίου Πληροφορικής 19ου Γενικού Λυκείου
Νεότερα σχολιασμένα:
Νατάσα