ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-11-2018

Παύλος Μελάς: Νέος κυκλοφοριακός κόμβος στην Αγνώστου Στρατιώτη

Στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης

Παύλος Μελάς: Νέος κυκλοφοριακός κόμβος στην Αγνώστου Στρατιώτη

Στην νοτιοανατολική είσοδο του Δήμου Παύλου Μελά, στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης, ξεκίνησε εδώ και λίγες εβδομάδες (από τα τέλη Οκτωβρίου 2018) η κατασκευή ενός σημαντικού έργου ανάπλασης και διαμόρφωσης νέου κυκλικού ισόπεδου κόμβου κυκλοφορίας, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά και με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών, σε δρόμους με συχνότατη διέλευση κυρίως παιδιών και των συνοδών τους.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση κυκλοφοριακού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη» και ανατέθηκε με το από 28-11-2017 συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και του Αναδόχου κατασκευής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οδική ασφάλεια είναι απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, ιδιαίτερα όταν μια περιοχή διαθέτει Λύκειο (ΕΠΑΛ), Γυμνάσιο, Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Βρεφονηπιακό, ΚΔΑΠ Αμεα, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – αθλητική κυψέλη για μικρούς και μεγάλους με δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλει, ανακαινισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα σύγχρονα όργανα γυμναστικής.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω περιοχή αναπτύσσεται δίπλα στο Δασύλλιο Μετεώρων και αποτελεί βασική επιλογή πρόσβασης στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, δύο υπερτοπικές επιλογές για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κυρίως τη θερινή περίοδο, ενώ η Αγνώστου Στρατιώτη, ο εμπορικότερος δρόμος της Πολίχνης, αποτελεί στο συγκεκριμένο ύψος σημαντική επιλογή εισόδου – εξόδου στην Περιφερειακή οδό για ντόπιους και διερχόμενους οδηγούς.

Με το ΦΕΚ 3780/Β/03-09-2018 εγκρίθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οπότε στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού ενημερώθηκε η Τροχαία, ο ΟΑΣΘ και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τοποθετήθηκαν οι ρυθμιστικές πινακίδες εκτροπής της κυκλοφορίας και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Λαλές ενημερώνονται για την εξέλιξη του έργου και τον προγραμματισμό των επεμβάσεων και ενώ στην παρούσα φάση έχουν γίνει οι αποξηλώσεις των παλιών κρασπέδων, πλακών, φυτικής γης και ασφαλτικών και χαράσσονται τα νέα πεζοδρόμια με την τοποθέτηση κρασπέδων.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί από το καλοκαίρι, τα πεζοδρόμια και οι υποδομές ηλεκτροφωτισμού, που εντάσσονται στο συγκεκριμένο έργο, στην ανατολική και νότια πλευρά του ανοιχτού σταδίου της Πολίχνης, καθώς οι εργασίες αυτές δεν είχαν ως προϋπόθεση τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η φύτευση υψηλότερων θάμνων στις νησίδες για δημιουργία πυκνού συνεχόμενου φυτικού φράχτη στοχεύει στον έλεγχο της κίνησης και διέλευσης των πεζών και στη φυσική προστασία των οδηγών από τα φώτα της αντίθετης λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ η φύτευση δενδρυλλίων με συμπαγή στρογγυλή φυτική «κόμη» συμπληρώνει τη φυτική βλάστηση των νησίδων και ταυτόχρονα οριοθετεί και αναδεικνύει τα παρτέρια περιμετρικά των πεζοδρομίων. Στον στρόγγυλο κεντρικό κόμβο γίνεται συνδυασμός φυτών ώστε να διευκολύνεται η ορατότητα στην συμβολή των οδών κατά την κυκλοφορία των οχημάτων και γενικότερα η φύτευση στην περιοχή αποσκοπεί στην ασφάλεια κίνησης πεζών και οχημάτων, στη μείωση του θορύβου, στην ηχητική μόνωση, στη θερμική μόνωση, με φυτά ιδιαίτερα ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, εχθρούς και ασθένειες, με περιορισμένες απαιτήσεις σε νερό, έδαφος, κλαδέματα και περιποιήσεις.

Πέρα λοιπόν από την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων το έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων από φυσική, ψυχική και υγιεινή άποψη.


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge