Top
Τοπικά Νέα
21-11-2018

Παράσταση διαμαρτυρίας για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στη Σίνδο

Παράσταση διαμαρτυρίας για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται ολόψυχα στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών του ΕΠΑΛ Σίνδου για μόνιμη και πλήρη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις! Αποθήκες έχουν «επιστρατευτεί» να παίξουν το ρόλο αιθουσών διδασκαλίας, ενώ ακόμα και μετά από αυτό υπάρχει τμήμα χωρίς αίθουσα!

Οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Σίνδου δημοσιοποίησαν με ψηφίσματα τους το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, διεκδικώντας μια μόνιμη και πλήρη λύση.

Με αρκετή καθυστέρηση  υπήρξε απόφαση του Δήμου Δέλτα για τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου, που όμως συνιστά μια προσωρινή και μερική λύση του χρόνιου προβλήματος στέγασης και είναι μόνο πρώτο βήμα στην επίλυση του.
Οι αρμόδιες δημοτικές αρχές, οφείλουν να δώσουν μόνιμη και πλήρη λύση στο χρονίζον πρόβλημα στέγασης των μαθητών, των καθηγητών και των εκπαιδευτικών λειτουργιών τους, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά τους για κατασκευή κατάλληλων και επαρκών κτηριακών υποδομών για την κάλυψή τους.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ  Σίνδου με βάση Ψήφισμά του για το ζήτημα του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος, και με συμμετοχή της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιτεύχθηκε μια μικρή, αλλά σημαντική νίκη: να επιταχυνθούν οι εργασίες για την κατασκευή δύο προκάτ αιθουσών στην αυλή του σχολείου. Καθώς αυτή η λύση, όπως και οι ίδιοι με το ψήφισμά τους επισημαίνουν, συνιστά μόνο προσωρινή λύση, συνεχίζουν την προσπάθειά τους ώστε οι αρμόδιες αρχές να δεσμευτούν στην δημιουργία κατάλληλων και επαρκών κτηριακών υποδομών που να στεγάσουν τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του σχολείου. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με ψήφισμά τους θέλουν να προχωρήσουν, σε συνεννόηση με τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου, σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο της περιοχής.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται ολόψυχα στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών του ΕΠΑΛ Σίνδου για μόνιμη και πλήρη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η Α’  ΕΛΜΕ θεωρεί πως το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Σίνδου είναι μέρος των σοβαρών προβλημάτων που έχει σωρεύσει η χρόνια επίθεση στα εκπαιδευτικά δικαιώματα και γι αυτό θεωρεί αυτόν τον αγώνα μέρος της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Α’ ΕΛΜΕ, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθηγητών, δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει, σε παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας για την διευκόλυνση και κάλυψη όλων των συναδέλφων το αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της διαμαρτυρίας αυτής θα έρθει σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το 15μελές του 1ου ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 7ΜΜ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - ΣυκεώνΤα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Η επίσημη παράδοση-παρουσίαση


Εργασίες συντήρησης  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-ΈδεσσαςΕργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Από Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019


Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018

Του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα θρυμματισθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωκό υλικό σε δασικές εκτάσεις


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο