ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-11-2018

Παράσταση διαμαρτυρίας για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στη Σίνδο

Παράσταση διαμαρτυρίας για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται ολόψυχα στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών του ΕΠΑΛ Σίνδου για μόνιμη και πλήρη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις! Αποθήκες έχουν «επιστρατευτεί» να παίξουν το ρόλο αιθουσών διδασκαλίας, ενώ ακόμα και μετά από αυτό υπάρχει τμήμα χωρίς αίθουσα!

Οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Σίνδου δημοσιοποίησαν με ψηφίσματα τους το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, διεκδικώντας μια μόνιμη και πλήρη λύση.

Με αρκετή καθυστέρηση  υπήρξε απόφαση του Δήμου Δέλτα για τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου, που όμως συνιστά μια προσωρινή και μερική λύση του χρόνιου προβλήματος στέγασης και είναι μόνο πρώτο βήμα στην επίλυση του.
Οι αρμόδιες δημοτικές αρχές, οφείλουν να δώσουν μόνιμη και πλήρη λύση στο χρονίζον πρόβλημα στέγασης των μαθητών, των καθηγητών και των εκπαιδευτικών λειτουργιών τους, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά τους για κατασκευή κατάλληλων και επαρκών κτηριακών υποδομών για την κάλυψή τους.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ  Σίνδου με βάση Ψήφισμά του για το ζήτημα του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος, και με συμμετοχή της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιτεύχθηκε μια μικρή, αλλά σημαντική νίκη: να επιταχυνθούν οι εργασίες για την κατασκευή δύο προκάτ αιθουσών στην αυλή του σχολείου. Καθώς αυτή η λύση, όπως και οι ίδιοι με το ψήφισμά τους επισημαίνουν, συνιστά μόνο προσωρινή λύση, συνεχίζουν την προσπάθειά τους ώστε οι αρμόδιες αρχές να δεσμευτούν στην δημιουργία κατάλληλων και επαρκών κτηριακών υποδομών που να στεγάσουν τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του σχολείου. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με ψήφισμά τους θέλουν να προχωρήσουν, σε συνεννόηση με τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου, σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο της περιοχής.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται ολόψυχα στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών του ΕΠΑΛ Σίνδου για μόνιμη και πλήρη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η Α’  ΕΛΜΕ θεωρεί πως το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Σίνδου είναι μέρος των σοβαρών προβλημάτων που έχει σωρεύσει η χρόνια επίθεση στα εκπαιδευτικά δικαιώματα και γι αυτό θεωρεί αυτόν τον αγώνα μέρος της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Α’ ΕΛΜΕ, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθηγητών, δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει, σε παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας για την διευκόλυνση και κάλυψη όλων των συναδέλφων το αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της διαμαρτυρίας αυτής θα έρθει σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το 15μελές του 1ου ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 7ΜΜ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge