Top
Τοπικά Νέα
22-11-2018

Νεάπολη: Εγκαίνια των νέων ιατρικών τμημάτων του ΚΑΠΗ

Πολυϊατρείο το Δημοτικό Ιατρείο των Πεύκων

Νεάπολη: Εγκαίνια των νέων ιατρικών τμημάτων του ΚΑΠΗ
fontsize

«Το όραμα μας είναι να λειτουργούν στο δήμο μας ολοκληρωμένα ΚΑΠΗ και όχι ΚΑΠΗλειά, Κέντρα που καθημερινά θα λειτουργούν ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας των μελών τους, και τα οποία διαρκώς θα ενισχύονται και θα εμπλουτίζονται με νέες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με νέες δράσεις και προγράμματα. Στόχος μας είναι να μην αφαιρείτε ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξή σας για ιατρικές εξετάσεις και γιατρούς, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αφού ο δήμος μας είναι αυτός που θα καλύπτει όλα τα έξοδα».

Το μήνυμα αυτό που έστειλε στα μέλη του ΚΑΠΗ Πεύκων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα περίοδο, σε μια εκδήλωση που ταυτίστηκε με τα εγκαίνια του νέου και αναβαθμισμένου Δημοτικού Ιατρείου, αντικατοπτρίζεται πλήρως στην εικόνα που καταγράφεται στο Δημοτικό Ιατρείο των Πεύκων με τις 6.200 επισκέψεις-εξετάσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018. Μάλιστα, οι ειδικές ιατρικές εξετάσεις ξεπέρασαν τις 700, αφού πραγματοποιήθηκαν 176 Η.Κ.Γ., 62 σπιρομετρήσεις, 368 υπερηχογραφήματα, 42 TEST PAP και 36 αιμοληψίες για εξετάσεις αίματος, ενώ έγιναν και 31 κατ’ οίκον επισκέψεις ιατρών.

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελείται από τρία οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα κέντρα (Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα) και άλλα επτά ιατρεία που λειτουργούν στα κατά τόπους ΚΑΠΗ. Αυτά στελεχώνονται από 35 ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων και δυο συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια που εξυπηρετούν ανασφάλιστους, με το σύνολο των ωρών λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων να ξεπερνούν πλέον τις 2.700 ώρες μηνιαίως.

Τελευταία, το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που ξεπερνούν τις 10.000, διευρύνθηκε με μια ακόμη ειδικότητα. Πρόκειται για μια λογοθεραπεύτρια που ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου εξαιτίας κάποιου εγκεφαλικού επεισοδίου, κατόπιν ραντεβού μετά από ειδική γνωμάτευση νευρολόγου.

«Έγινε πολυϊατρείο…»

Με την εγκατάσταση, πλέον, και τη λειτουργία νέου τελευταίας και σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμού οφθαλμιάτρου και ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ), το Δημοτικό Ιατρείο των Πεύκων, όπου υπήρχε και σύγχρονος υπερηχογράφος, «έχει αναβαθμισθεί σε πολυϊατρείο», όπως επισήμανε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Ελένη Αντωνιάδου, καθώς, πλέον, σε αυτό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 15 ιατροί 15 διαφορετικών ειδικοτήτων, εξασφαλίζοντας στα μέλη του ΚΑΠΗ, που ξεπερνούν τα 1.000, πλήρη κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
«Όλα όσα λέμε τα υλοποιούμε. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας δίνοντας δύσκολους και σκληρούς αγώνες, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρικλοποδιές και πόλεμο τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από την αντιπολίτευση. Αγωνιζόμαστε για το όραμά μας χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις κάνοντας το ένα άλμα μετά το άλλο, και είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία των στόχων που θέτουμε και εισπράττουμε το χαμόγελό σας, την αγάπη και την υποστήριξή σας, που είναι για μας τα ισχυρότερα όπλα», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της διοίκησης του δήμου για την ολοκλήρωση του εξοπλισμού και τη λειτουργία του μεγάλου Ιατρικού Κέντρου, επί της οδού Επταπυργίου στις Συκιές, η ανέγερση του οποίου έχει περατωθεί. «Όταν στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανήκει στους δήμους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη χώρα μας κάποιοι αρνούνται να υλοποιήσουν αυτή τη γενναία μεταρρύθμιση και δομική αλλαγή, αδιαφορώντας για το μεγάλο όφελος που θα προκύψει για το ασφαλιστικό και εθνικό σύστημα υγείας», υπογράμμισε, κάνοντας αναλυτική παρουσίαση των δομών και των προγραμμάτων του δήμου, όπως είναι επίσης τα ΚΗΦΗ,  το  «Βοήθεια στο Σπίτι», κ.ά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη «θεαματική εξέλιξη του ΚΑΠΗ Πεύκων», το οποίο «λειτουργούσε σε ένα ακατάλληλο μικρό κτίριο και τώρα στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με πλήρη ιατρικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό». Ωστόσο, όπως τόνισε η αντιπρόεδρος Ελένη Αντωνιάδου, «δεν θα σταματήσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα και να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε προσφέροντας περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους συνδημότες και συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες».Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΔιακοπές ρεύματος σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΔιακοπές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία ΕλευθερίαςΆγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας

Κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας


49 προσαγωγές χθες στη Θεσσαλονίκη49 προσαγωγές χθες στη Θεσσαλονίκη

Πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών


Το χρίσμα στην Κατερίνα ΝοτοπούλουΤο χρίσμα στην Κατερίνα Νοτοπούλου

Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών..


Τεταμένη  η ατμόσφαιρα στη ΘεσσαλονίκηΤεταμένη η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην πόλη


Κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβεςΚλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβες

Απειλούν να καταστρέψουν το Nick Galis hall


Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΝέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης στο στόχαστρο αγνώστων κακοποιών στοιχείων


Με... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των ΠρεσπώνΜε... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών

Μεσαίωνας στη Θεσσαλονίκη


Καράογλου: Καταρρέει ο Τύμβος Καστά στην ΑμφίποληΚαράογλου: Καταρρέει ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη

Ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο


Κουράκης: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ανατρέψει την σκοτεινή πλευρά της πόληςΚουράκης: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ανατρέψει την σκοτεινή πλευρά της πόλης

Το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης ενάντια στον σκοταδισμόgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΔιακοπές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, ΠανόραμαΕργασίες συντήρησης οδών σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Πανόραμα
Με... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των ΠρεσπώνΜε... μπογιές ξορκίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών
Ο δήμος Θεσσαλονίκης «ξηλώνει» τις αφίσες για την ομιλία ΤσίπραΟ δήμος Θεσσαλονίκης «ξηλώνει» τις αφίσες για την ομιλία Τσίπρα
Κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβεςΚλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με απειλές για βόμβες
Το χρίσμα στην Κατερίνα ΝοτοπούλουΤο χρίσμα στην Κατερίνα Νοτοπούλου
Τεταμένη  η ατμόσφαιρα στη ΘεσσαλονίκηΤεταμένη η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη
Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΝέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Νεότερα σχολιασμένα:
Νατάσα