ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-11-2018

Σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στο Ασβεστοχώρι ύψους 3 εκ € εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος

Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στο Ασβεστοχώρι  ύψους 3 εκ € εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος

Σε οριστική τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Ασβεστοχωρίου που αποτελεί ένα ακόμη ζωτικό έργο υποδομής στην ατζέντα του τεχνικού προγράμματος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αφού προηγήθηκε εκπόνηση σχετικής μελέτης και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Πυλαίας -Χορτιάτη, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» που ξεκίνησε στις αρχές του 2018. 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  3.719.829,95 €, εκ των οποίων η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» είναι 3.000.000,00 €, ενώ το υπόλοιπο ποσόν -πέραν των αναμενόμενων εκπτώσεων από τον ανάδοχο του έργου- θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της (Δ.Ε.Υ.Α.) Πυλαίας - Χορτιάτη.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στην υλοποίηση του έργου εξέφρασε ο δήμαρχος  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας:  «Επιτέλους δρομολογείται η επίλυση ενός έργου που απασχολούσε επί χρόνια τους κατοίκους του Χορτιάτη και ιδιαίτερα της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου όπου το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης προκαλούσε σημαντικά προβλήματα. Με την ένταξη του έργου μας μέσω της ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εξασφαλίζουμε ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, που θα εξυπηρετεί πλήρως τους κατοίκους του οικισμού του Ασβεστοχωρίου, με χρήση σύγχρονων υλικών και μεθόδων. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χρήστο Μπουτσιβάρη και τους συνεργάτες του για την τεράστια αυτή επιτυχία».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στις εργασίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται :

Αντικατάσταση του δικτύου διανομής ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου.

Διαχωρισμός του δικτύου σε επιμέρους ζώνες υδροδότησης, με βάση τα υψόμετρα του εδαφικού ανάγλυφου, τις απαιτούμενες πιέσεις λειτουργίας του δικτύου, τη χωροθέτηση και τα υψόμετρα των υφιστάμενων Δεξαμενών που υδροδοτούν το δίκτυο

Δημιουργία βρογχωτών δικτύων (στο βαθμό του εφικτού, λόγω του ιδιαίτερου εδαφικού ανάγλυφου της περιοχής).

Λεπτομερής σχεδιασμός δευτερευόντων κλάδων δικτύου.

Δυνατότητα ελέγχου και μείωσης της πίεσης δικτύου υποζωνών με τοποθέτηση των απαιτούμενων διατάξεων παρακολούθησης της λειτουργίας του δικτύου, συστημάτων ελέγχου πίεσης και διαρροών με σκοπό τον υπολογισμό, την διαχείριση της νυχτερινής πίεσης και την μείωση απωλειών

Κατασκευή νέων ιδιωτικών συνδέσεων υδροληψίας προς εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge