ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2018

Πρωτοποριακή εφαρμογή βοηθάει ηλικιωμένους για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω smartphone

HealthYes!

Πρωτοποριακή εφαρμογή βοηθάει ηλικιωμένους για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω smartphone

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones και tablets, που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην παροχή βοήθειας στα άτομα της τρίτης ηλικίας, παρουσίασε σήμερα στο 12ο ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για την εφαρμογή HealthYes!, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Mobile Age, που δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους, που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές, να έχουν εξατομικευμένη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και ανοιχτά δεδομένα.

Η εφαρμογή θα παρέχεται δωρεάν και θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή (smartphone, tablet). 

Οι χρήστες από το κινητό τους τηλέφωνο μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες εύκολα και αποτελεσματικά. Η εφαρμογή HealthYes! παρέχει ακόμη πληροφορίες για γιατρούς, νοσοκομεία και φαρμακεία σε περιοχή που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης, δίνοντας γρήγορα στοιχεία για εφημερίες, οδηγίες πρόσβασης και τρόπους επικοινωνίας.


Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από το Mobile Age (άρχισε το 2016 και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Ιανουάριο) είναι:

-Οι πολίτες ώριμης ηλικίας να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες.

-Οι πολίτες ώριμης ηλικίας να έχουν άμεση στην πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες.

-Υποστήριξη της ιδέας για διαρκή και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

-Ενεργός γήρανση – δημιουργία κοινότητας φιλικής προς τους ηλικιωμένους.

-Αύξηση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών – πολιτών.


 «Στόχος μας με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mobile Age είναι οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Με την εφαρμογή HealthYes!, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι χρήστες από το κινητό τους τηλέφωνο μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες εύκολα και αποτελεσματικά. Έτσι θα περιοριστεί η ταλαιπωρία τους, θα εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο άνθρωποι με προβλήματα υγείας και θα μπορέσουν να είναι πιο αυτόνομοι και αυτοεξυπηρετούμενοι σε μια σειρά από καθημερινές συναλλαγές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι κοντά στην τρίτη ηλικία, με πράξεις, με έργο, ενισχύοντας τις δομές υποστήριξης και φροντίδας, τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες δράσεις, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας και να πάψουν να θεωρούν τον εαυτό τους στο περιθώριο της κοινωνίας, αλλά αντίθετα να συνεχίσουν να αισθάνονται ενεργό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας, που έχει πολλά ακόμη να προσφέρει», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ευρωπαϊκό έργο Mobile Age, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνεται σε συνεργασία με το ΑΠΘ και συντονιστής του είναι το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Ηνωμένο Βασίλειο). Μέσω του Mobile Age δημιουργήθηκαν ηλεκτρονικές εφαρμογές, βασισμένες σε ανοιχτά δεδομένα, που βοηθούν τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες εύκολα και αποτελεσματικά. Οι εφαρμογές αναπτύχθηκαν εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε άλλες τρεις επιλεγμένες περιοχές – πιλότους, το Λάνκαστερ, τη Βρέμη (Γερμανία) και τη Σαραγόσα (Ισπανία).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge