ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2018

Ασφαλτοστρώσεις στις Συκιές

Επιθεώρηση εργασιών από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Ασφαλτοστρώσεις στις Συκιές

Την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του μεγάλου έργου της οδοποιίας και του ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε. Συκεών, ώστε να καλυφθεί ο πολύς χρόνος που χάθηκε με τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις αλλεπάλληλες ενστάσεις και προσφυγές που ακολούθησαν, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης από τα στελέχη της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας, ο οποίος επιθεώρησε το μεσημέρι τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μελίνας Μερκούρη.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη αυτή παρέμβαση του δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε περισσότερες από 30 οδούς, συνολικού προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ, ξεκίνησε το 2015 με την εκπόνηση της μελέτης και τον Αύγουστο του 2016 εγκρίθηκε η μελέτη του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός και η δημοπράτησή του στα τέλη του ίδιου έτους.

Η συνέχεια, όμως, επιφύλασσε απρόβλεπτη περιπέτεια με τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις διαδοχικές προσφυγές και ενστάσεις, με αποτέλεσμα να περάσει κρίσιμος ανεκμετάλλευτος χρόνος και το έργο να γνωρίσει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη και ολοκλήρωσή του. Τελευταίος σταθμός της περιπέτειας αυτής ήταν η Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους για την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, δηλαδή πριν περίπου δυο μήνες.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Μικροέργων-Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας Στέλιο Γκατζέ, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, τους δημοτικούς συμβούλους Ιωάννα Αλεξιάδου και Γιάννη Πασιαλή, και τον τοπικό σύμβουλο Συκεών Απόστολο Παπάζογλου, βρέθηκε στην οδό από την οποία ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, το έργο των ασφαλτοστρώσεων, όπου επιθεώρησε τις εργασίες και συνομίλησε με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας, ενώ έγινε και δέκτης της ικανοποίησης των περιοίκων για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

«Το έργο αυτό, το οποίο ξεκίνησε το 2015 με την εκπόνηση της μελέτης, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, αλλά δυστυχώς, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, απελευθερώθηκε από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα μόλις πρόσφατα. Ένα έργο με εξασφαλισμένες και δεσμευμένες πιστώσεις, που καλύπτονται 100% από το δημοτικό ταμείο, δυστυχώς ξεκινά στην εκπνοή του 2018 για να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Ωστόσο, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή του όσο γρηγορότερα μπορούμε», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, δίνοντας ταυτόχρονα σκληρή απάντηση σε «όλους όσοι κάνουν λόγο για προεκλογικό έργο». «Η παραφιλολογία των όψιμων αντιπολιτευόμενων για έργο δήθεν προεκλογικού χαρακτήρα εκθέτει μόνο αυτούς που την επαναλαμβάνουν μονότονα, παρά του ότι ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό αποδεικνύει ή ότι είναι παντελώς ανίδεοι για το θέμα ή ότι εν γνώσει τους και για λόγους σκοπιμότητας και μικροπολιτικής λένε ψέματα. Εκτός εάν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνώριζαν και δεν καταλάβαιναν τι ψηφίζαμε και τι αποφασίζαμε. Ό,τι και να ισχύει, πάντως, πρόκειται για ανεύθυνη αυτοδιοικητική στάση που τους χαρακτηρίζει. Η κοινωνία στο δήμο μας γνωρίζει ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και όλη η διοίκηση του δήμου βρισκόμαστε καθημερινά στη μάχη και στον αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών και συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυλαία» από την οδό Μελίνα Μερκούρη

Πρόκειται για το μεγάλο έργο της οδοποιίας στην περιοχή των Συκεών προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτοστρώσεις διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Μελίνα Μερκούρη, από το ύψος της Μεσολογγίου έως την Οδ. Φωκά, με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να λαμβάνει ιδιαίτερη πρόνοια για την εκτροπή της κίνησης των οχημάτων από παρακείμενες οδούς, και της τροποποίησης του δρομολογίου της Γραμμής Νο 28 του ΟΑΣΘ, εξασφαλίζοντας έτσι τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία πεζών και εποχούμενων.
Ο σχεδιασμός, που πέρασε πλέον στη φάση της υλοποίησης, περιλαμβάνει εργασίες στις οδούς: Ρ. Φεραίου, Μακεδονομάχων, Μ. Μερκούρη, Π. Αφαλή (πρ. Ελπίδος), Ελ. Βενιζέλου, Καυκάσου, Αλ. Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Αγ. Δημητρίου, Στρ. Ι. Σαράφη, Τυρνάβου, Θουκυδίδου, Θερμοπυλών, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Γ. Γεννηματά, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Ολ. Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Δημητρίου & Ανδρέου, τμήμα της Επταπυργίου. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι μεταξύ άλλων η ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και επίστρωση των οδών με νέου τύπου αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα.

Ιδιαίτερα αισθητή αναμένεται να γίνει η ανακατασκευή και ανάπλαση κεντρικών οδικών αξόνων, όπως χαρακτηριστικά της Αγ. Δημητρίου που θα «μετατραπεί» σε μια νέα οδό όχι μόνο εξαιτίας της νέας ασφαλτόστρωσης αλλά της ανακατασκευής των πεζοδρομίων με μερική διαπλάτυνσή τους για την ασφαλή κίνηση των πεζών, με νέο σύγχρονο χαμηλό ηλεκτροφωτισμό και κάγκελα ασφαλείας. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών θα δημιουργήσει επιπλέον χαρακτηριστικά τοπικής αγορά με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge