ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2018

Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Παιχνιδιού στην Πυλαία

Θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ

Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Παιχνιδιού στην Πυλαία

Στη δημιουργία του πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Παιχνιδιού προχωρά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, δημιουργώντας στην περιοχή νέους χώρους πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τη νέα γενιά.

Χάρη την ετοιμότητα που επέδειξε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και οι υπηρεσίες του το έργο ανάπλασης και αξιοποίησης εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα και καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προβλέπει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες προγραμματική σύμβαση με την «Εγνατία Οδό ΑΕ», η οποία και θα αναλάβει την οριστική μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Τη σύμβαση υπέγραψε από την πλευρά του δήμου ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης και από την πλευρά της Εγνατία Οδός ΑΕ ο πρόεδρος της, Απόστολος Αντωνούδης.

«Βάζουμε σε ράγες υλοποίησης ένα ακόμη σημαντικό έργο πολιτισμού στον δήμο μας. Με το πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Παιδιού και Παιχνιδιού, που προστίθεται στην υπάρχουσα υποδομή του δήμου μας, δημιουργούμε κάτι μοναδικό στην Πυλαία. Προωθούμε νέους, σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού, αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε συνολικά τις υποδομές στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα  για την εμπιστοσύνη και τη θερμή υποστήριξή της στην ολοκλήρωση της Πράξης Ένταξης του έργου στο πρόγραμμα, αλλά και τις δημοτικές υπηρεσίες για τη μεγάλη ετοιμότητα που επέδειξαν για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας. «Με πολύ δουλειά, όραμα και επιμονή ταπάντα είναι δυνατά. Όλοι συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποτελεσματικά για το καλό του τόπου», σημείωσε ο κ. Καίτεζίδης
.
Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο όπου στεγάζεται το  Διαπολιτισμικό Σχολείο έχει εμβαδόν 4.600 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα διώροφο κτίριο 1.947 τ.μ.. Αναλυτικότερα, το ισόγειο έχει εμβαδόν 1.327,63 τ.μ., εκ των οποίων τα 221,29 τ.μ. είναι ημιυπαίθριος χώρος. Αποτελείται από 4 αίθουσες διδασκαλίας, περίπου 40 τ.μ. η κάθε μία και από δύο μεγαλύτερες των 50 τ.μ. Ακόμη διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 155τ.μ., κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 105 τ.μ., χώρο για τέσσερα γραφεία εμβαδού 60 τ.μ., χώρους εισόδου, αποθηκευτικούς και κοινόχρηστους, καθώς και χώρους υγιεινής.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge