ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2018

Προβλήματα σχολικής στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης

Ερώτηση Βουλευτών προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Προβλήματα σχολικής στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής σχετικά με  προβλήματα σχολικής στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Γι’ ακόμα μια φορά διαψεύδεται η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στην κανονικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με αφορμή το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 2ο Δημοτικό σχολείο Πολίχνης είναι χτισμένο την δεκαετία του ’70, είναι δηλαδή ένα παλιό κτίριο που σε συνδυασμό με την ανεπαρκή ή και μηδενική συντήρηση του όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται και επικίνδυνο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που κάνουν μάθημα σε αυτό. Η άσχημη κατάσταση του είναι έντονα ορατή καθώς παρουσιάζει ρηγματώσεις, καθιζήσεις και διαρροές νερού. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ζητούν να πραγματοποιηθεί μελέτη για τη στατικότητα του κτιρίου, να καταγραφούν οι ζημιές και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

Η περίπτωση και αυτού του σχολείου αναδεικνύει ένα μέρος των αποτελεσμάτων που προκύπτουν εξαιτίας της κατεύθυνσης της ΕΕ περί «κόστους - οφέλους», που πιστά υλοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αντί να εξυπηρετούν την ανάγκη για σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες υποδομές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες ώστε το κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης να είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge