ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2018

Καλαφάτης: Να πάψει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι «ξέφραγο αμπέλι»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας

Καλαφάτης: Να πάψει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι «ξέφραγο αμπέλι»

Την άκρως επικίνδυνη κατάσταση, για τους ασθενείς, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που διαμορφώνεται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο εδρεύει στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι «έχουν, ήδη, διαπραχθεί αλλεπάλληλες  ληστείες, ενώ μόλις πρόσφατα κακοποιοί κατέστρεψαν γραφεία και υπολογιστές και άρπαξαν βίαια προσωπικά αντικείμενα ασθενών.  Καταγράφονται, επίσης, και μάλιστα από το Δεκέμβριο του 2017,  όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, διακίνηση ναρκωτικών γύρω και εντός του Νοσοκομείου, κλοπές στα ΑΤΜ, καθώς και διαρρήξεις και καταστροφές αυτοκινήτων. Παράλληλα, σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου, ακατάλληλους για φιλοξενία, κοιμούνται τα βράδια περισσότεροι από 20 άστεγοι, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου που, από τον Οκτώβριο του 2017 είχε δεσμευτεί για τη λύση του προβλήματος παρακολουθεί αδρανής».

Τονίζεται ότι «στο Νοσοκομείο, το οποίο οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «ξέφραγο αμπέλι», η φύλαξή είναι  πλημμελής, καθώς διαθέτει πέντε εισόδους και τεράστιους χώρους,  αλλά μόνο οκτώ φύλακες.  Ενώ, μάλιστα η Διοίκηση  είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα επιλυθεί εντός των πρώτων μηνών του 2018, δεν υπήρξε καμιά σχετική στήριξη του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι σε κανένα από τα περιστατικά βίας δεν κλήθηκε από τη Διοίκηση η Αστυνομία, λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο – τονίζουν – δεν θα έπρεπε να ισχύει στο χώρο του Νοσοκομείου.

Ο κ. Καλαφάτης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νοσοκομείο και τη βελτίωση της φύλαξής του, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει  το πρόβλημα των αστέγων και ποιά είναι η θέση του σ’ ό,τι αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο στο Νοσοκομείο.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge