ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-12-2018

Η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα

Η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα απευθύνει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα » των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον την μόνη ελπίδα.

Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους! Να θυμίσουμε στους μαθητές μας τα γεγονότα του Δεκέμβρη, να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη.

Καλούμε σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. μας  στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα στις 12 μμ.  μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, την κοινωνία που αντιστέκεται. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge