ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-12-2018

Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Κλειστό το κέντρο από το μεσημέρι και μετά

Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο
δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτική πορεία με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα.

Στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί πορεία συλλογικών και κοινωνικών φορέων της πόλης πάλι με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα.


Κάλεσμα από την Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου σήμερα Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα απευθύνει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα » των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον την μόνη ελπίδα. 

Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους! Να θυμίσουμε στους μαθητές μας τα γεγονότα του Δεκέμβρη, να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη. 

Καλούμε σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. μας  στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα στις 12 μμ.  μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, την κοινωνία που αντιστέκεται. 


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις εκδηλώσεις - διαδηλώσεις καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της. Αναλυτικά αναφέρει:

Η μαζική εξέγερση εργατών και νεολαίας του Δεκέμβρη του 2008, που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία της ΝΔ, παραμένει, 10 χρόνια μετά, ζωντανή και επίκαιρη.

Το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα. Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της «νομιμότητας», του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης.

Ο Δεκέμβρης του 08 ήταν μια μάχη απέναντι στην κρίση του καπιταλισμού που γεννά φτώχεια εξαθλίωση ανεργία ρατσισμό σεξισμό και πόλεμο, μια έκφραση της οργής της νεολαίας και των εργατών απέναντι σ’αυτούς που καταδικάζουν τη ζωή και το μέλλον και γι’ αυτό γέννησε μία καινούρια ριζοσπαστικοποίηση στη νεολαία και στην εργατική τάξη και έγινε ο πυροδότης των μεγάλων κοινωνικών αγώνων όλης της επόμενης δεκαετίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα γιορτάσει σε λίγους μήνες τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, στην πραγματικότητα «ιδρύθηκε» μέσα στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

Σήμερα 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις αστικές τάξεις που θέλουν την νεολαία «αναλώσιμη» στα πολεμικά τους σχέδια, το ρατσισμό, το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς και τον φασισμό, το σεξισμό, την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Παίρνουμε την σκυτάλη από τις πρόσφατες μάχες ενάντια στο νέο Λύκειο του Γαβρόγλου και στις εθνικιστικές «καταλήψεις» που έδωσαν χιλιάδες μαθητές.

Απέναντι σε ένα σύστημα που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι σφαίρες στη νεολαία και λεφτά στις τράπεζες και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν συμφέρον και μπορούν να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζουν με την αντικαπιταλιστική αριστερά μπροστά!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη θα υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως εξής:


– Από 11.00΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

– Επίσης από ώρα 05.00΄της Πέμπτης (06-12-2018) και μέχρι ώρα 06.00΄ της Παρασκευής (07-12-2018) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

– Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

– Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.

– Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.

– Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι τη Στ. Δραγούμη.

– Γ΄Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

– Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου.

– Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.

– Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.

– Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge