ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-12-2018

Βραβείο “Bravo Governance” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Για τη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης

Βραβείο “Bravo Governance” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το βραβείο «Bravo Governance» κατέκτησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για τη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική  αναγνώριση του έργου που επιτελείται  και των προσπαθειών που καταβάλλονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αναγέννηση της πόλης της Θεσσαλονίκης.

 Το συγκεκριμένο σχέδιο με θέμα τη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης αξιολογήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του θεσμού BRAVO και υποβλήθηκε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία των ενεργών πολιτών.

Ο θεσμός BRAVO είναι μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το “QualityNet Foundation” στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Sustainable Greece 2020”. Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου Κοινωνικού Διαλόγου μέσω της εμπλοκής όλων των κοινωνικών εταίρων (stakeholder engagement) και ολοκληρώνεται σε δύο στάδια: το BRAVO Dialogue και  το BRAVO Awards.

Το βραβείο «Bravo Governance» απονεμήθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Βούλα Πατουλίδου  στην Ετήσια Εκδήλωση “BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2018” που πραγματοποιήθηκε   το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είναι εξαιρετική τιμή και επιβράβευση για εμάς το γεγονός ότι επιλέχτηκε η Στρατηγική γι’ αυτή τη διάκριση. Αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που γίνεται στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου στη διάρκεια της απονομής.

Ακόμη, η κ. Πατουλίδου επεσήμανε ότι « είμαστε οι μόνοι που υλοποιούμε μια Στρατηγική στην οποία συμμετέχει: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ως Αστική Αρχή - Ενδιάμεσος Φορέας, σε συνεργασία με τους 8 Δήμους της περιοχής εφαρμογής, οι οποίοι είναι: Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο  Δήμος Νεάπολης – Συκεών, ο Δήμος Παύλου Μελά, ο  Δήμος Πυλαίας – Πανοράματος με τη δημοτική ενότητα Πυλαίας και ο Δήμος Δέλτα με την δημοτική κοινότητα του Καλοχωρίου.

Είναι ένα πρόγραμμα ανοικτό και δυναμικό, που σχεδιάστηκε με συμμετοχικό σχεδιασμό και από τη βάση προς τα επάνω. Αποτελεί πρωτοποριακό εγχείρημα με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους.

Στόχος της Στρατηγικής μας είναι η αναγέννηση του αστικού χώρου να συνδυαστεί με δράσεις που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης  αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής της Μητροπολιτικής διοίκησης στη χώρα μας. Το πετυχημένο αυτό παράδειγμα έχουμε σκοπό να το συνεχίσουμε και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο γιατί μέσω της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εφαρμόζουμε τη Μητροπολιτικότητα στην πράξη».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge