ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-12-2018

Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης στο στόχαστρο αγνώστων κακοποιών στοιχείων

Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Θύμα διάρρηξης και βανδαλισμών αγνώστων κακοποιών στοιχείων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έπεσε χθες το πρωί, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης, ένα μόλις μήνα μετά το κρούσμα των βανδαλισμών του Οκτωβρίου στο Λύκειο των Πεύκων.

Το θλιβερό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτίρια, Παιδικές Χαρές και σχολεία.

Άμεση ήταν η ενημέρωση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έδωσε όλες τις σχετικές εντολές και οδηγίες για τη διαχείριση του περιστατικού, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, άνδρες του οποίου προσήλθαν στον χώρο για τη σήμανση και καταγραφή των ζημιών και των απολεσθέντων, που έγινε παρουσία του Διευθυντή του Ε.Κ. Νεάπολης Κοσμά Κοτίβα, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το Α.Τ Νεάπολης-Συκεών για να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Έχοντας ξηλώσει το συναγερμό και κόβοντας με σιδεροπρίονο τις κλειδαριές, οι δράστες κατέστρεψαν τις πόρτες και άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο, αφαιρώντας μεγάλης αξίας ηλεκτρονικό εξοπλισμό των εργαστηρίων, που περιλάμβανε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες κ.ά. και προκαλώντας διάφορες ζημιές.

«Τα θλιβερά περιστατικά δεν έχουν τελειωμό …»

Αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανύπαρκτης αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα συνεχίζει απτόητα να επιβεβαιώνεται από τις διαδοχικές διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες, σκορπώντας τον φόβο στην κοινωνία, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει σε υψηλούς τόνους ότι «Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό. Δεν έχουμε σταματήσει εδώ και χρόνια να καταθέτουμε τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας και να επαναλαμβάνουμε την αγωνιώδη έκκλησή μας και έκκληση της ίδιας της κοινωνίας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge