ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-12-2018

Εγκαινιάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Στη Ν. Κερασιά του Δήμου Θερμαϊκού

Εγκαινιάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Με την έναρξη του Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θερμαϊκού, στη Ν. Κερασιά υλοποιείται ένα και επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.Μια λειτουργία που σηματοδοτείται με τα εγκαίνιά του, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο χώρο των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του παλαιού Δημοτικού του οικισμού.  

Όπως σημειώνεται η Διοίκηση Θερμαϊκού έσπευσε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την κάλυψή του κενού που δημιουργούνταν από  την έλλειψη ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Δήμου και σε ανταπόκριση εκκλήσεων του Σωματείου ΑΜΕΑ Παναγία Φανερωμένη και του Συλλόγου Ανατολή

Μετά δε, από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου: εκπόνηση μελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έγκρισή της, δημοπράτηση του έργου, προϋπ. 101.285,95 ευρώ, εκτέλεση εργασιών πέραν των προβλεπόμενων και προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού, λόγω μη επάρκειας του απεσταλμένου από το Υπουργείο, καθώς και αναζήτηση πολύτιμων δωρεών από εταιρείες, επαγγελματίες, Σωματεία, αλλά και μεμονωμένους πολίτες, το Σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές.

Αναφερόμενη στη νέα δομή, η Προϊσταμένη, κα. Μαρία Φαλακίδου, επεσήμανε ότι: «επιδιώκεται η αυτονομία και η πραγματική κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ με τη στελέχωση με Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό προσφέρονται στους μαθητές/τριες όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, εντός ενός περιβάλλοντοςδομημένουκαι σταθερού, που εξασφαλίζει στους μαθητές ηρεμία και ασφάλεια και μέσω προγραμμάτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπου η μάθηση συντελείται συχνά μέσα από ευχάριστες και πρακτικές δραστηριότητες.Λόγοι που καταδεικνύουν το σπουδαίο έργο που επιτελείταικαι την αναγκαιότητα λειτουργίας του, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ποιότητα στην εκπαίδευση και στη ζωή τους».

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, από την πλευρά του, τόνισε: «ΗΔιοίκησή μας, συναισθανόμενη το χρέος της απέναντι στη νέα γενιά, από την έναρξη της θητείας της, ρίχνει ιδιαίτερο βάροςστον τομέα της παιδείας, δρομολογώντας και υλοποιώντας έργα, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις συνθήκες για μια απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία, με τακαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Προεκλογικές δεσμεύσεις, που πραγματοποιούμε μία προς μία και τις οποίες, ενδεικτικά, επιβεβαιώνουν:

Η διεκδίκηση και έγκριση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»για παρεμβάσεις συντήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου, ποσού 528.000,00 ευρώ.

Η ανέγερση του 5ου Δημοτικού και η αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου πέντε (5) εκατ. ευρώ, με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Η ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι.

Και βέβαια η ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Κερασιά, έργου εξαιρετικής σημασίας, που στοχεύει να αμβλύνει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge