ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-2-2019

Ανακατασκευή των οδικών αξόνων Ελ.Βενιζέλου και Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση

Ανακατασκευή  των οδικών αξόνων Ελ.Βενιζέλου και Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη

«Πράσινο» για την πλήρη ανακατασκευή του μεγάλου και κομβικής σημασίας οδικού άξονα Ελευθερίου Βενιζέλου-Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Λαγκαδά έως και τον κόμβο της περιφερειακής οδού, άναψε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και υψίστης σημασίας για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, όπως τόνισαν οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Αυτό, δε, όπως ανέφεραν, σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του «οραματικού και εμβληματικού στόχου της γενικής ανάπλασης της Επαρχιακής Οδού Νο2 (ΕΠΟ2)», με το κόστος των μελετών να έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, κι αποτελεί έργο που «εμπνέει τους δήμους για την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών προς όφελος των κοινωνιών».

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δυο δήμων έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τους δημάρχους Σίμο Δανιηλίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη, παρουσία στελεχών των δημοτικών Αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων. Τον δήμαρχο Παύλου Μελά συνόδευε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Στέφανος Βάρφης, ενώ από την πλευρά του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκατζές (Μικροέργων και Πολεοδομίας), Δημήτρης Ζιγκερίδης (Διοικητικού-Οικονομικού), Μιχάλης Βουλγαρίδης (Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας), ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Ιωάννα Αλεξιάδου, Στέργιος Γαβριηλίδης, η πρόεδρος της ΔΚ Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη, η τοπική σύμβουλος Νεάπολης Ευαγγελία Γεωργαλά-Κουσουλάκη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αγγελοχωρίτης.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, θα εκτελεσθεί με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος θα συμμετάσχει και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της οδού καλύπτουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγγελοχωρίτης, θα γίνει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που διασχίζει τη Νεάπολη, τις Συκιές και οικισμό του δήμου Παύλου Μελά (Μετέωρα). Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν άμεσα αφού ρυθμισθούν και οι τελευταίες διαδικασίες με οργανισμούς που πρόκειται να προχωρήσουν σε εργασίες δικτύων, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογραφεί και η σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρία.

«Έτοιμο τον Απρίλιο»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται στα μέσα του Απριλίου, αφού «εξασφαλίστηκαν οι εντατικοί ρυθμοί των εργασιών με συνεργεία της αναδόχου εταιρίας να δουλεύουν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, ώστε αυτές να υλοποιηθούν σε διάστημα 3-4 τριήμερων (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή).

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο δυστυχώς καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ενώ είχε δεσμευθεί δημόσια πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 ότι θα εκτελέσει αυτή το έργο, δέσμευση που επαναλάμβανε έως και το 2017, προχωρώντας μάλιστα και σε συσκέψεις για την υλοποίησή της με στελέχη της ΠΚΜ και τους δημάρχους. 

Στη συνέχεια άλλαξε στάση και αρνήθηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών, αρνούμενη να αποδεχθεί στο τέλος ότι αυτή η επαρχιακή οδός είναι δικής της ευθύνης. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της άμεσης ανακατασκευής του οδοστρώματος, ο δήμος μας μπήκε μπροστά και από το 2017 δρομολόγησε τις διαδικασίες, εκπόνησε τις αναγκαίες μελέτες, συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης, προχώρησε στη δημοσίευση πρόσκλησης για τη δημοπράτηση, ανέδειξε τη μειοδότρια ανάδοχο εταιρία, απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλα τα απαραίτητα για τον προσυμβατικό έλεγχο, προχωρώντας παράλληλα στη συνεργασία με τον γειτονικό δήμο του Παύλου Μελά, για να φθάσουμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και πολύ νωρίτερα εάν δεν καθυστερούσε τις δυο εγκρίσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο του κράτους, που εκδόθηκαν πριν λίγα 24ωρα», ανέφερε ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά του ιστορικού του έργου.

Όπως τόνισε, με την ολοκληρωτική ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος «θα αντιμετωπίσουμε πλήρως το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών που είναι σε πολύ κακή κατάσταση». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, «ο μεγάλος αγώνας επικεντρώνεται στην προώθηση και υλοποίηση του εμβληματικού και οραματικού έργου της συνολικής ανάπλασης της ΕΠΟ2».

«Είμαστε χαρούμενοι που φθάσαμε στο τέλος μεν μιας προσπάθειας, στην αρχή, δε, της εκτέλεσης ενός μεγάλου έργου, που εξυπηρετεί και τους δυο δήμους», ανέφερε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εκφράζοντας «ευχαριστίες προς τον Σίμο Δανιηλίδη που μπήκε μπροστά και πρωτοστάτησε για την ανακατασκευή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge