ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-3-2019

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής του 6ου Technology Forum

Θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής του 6ου Technology Forum

Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης “Thessweek”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά ως συνδιοργανωτής φορέας στο 6ο Συνέδριο Πληροφορικής “TECHNOLOGY FORUM”, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη (ΚΕ.Δ.Ε.Α. –Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., ώρες 9.00-18.00).

Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM” στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων (εταιρείες πληροφορικής και βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), καθώς και στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.
Στις φετινές θεματικές του φόρουμ συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ αναμένονται διακεκριμένοι ομιλητές, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, oApostolos "Toli" Lerios, ένας επιχειρηματίας με μεγάλη παράδοση που καθοδηγεί έναν εκλεκτικό θησαυρό νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως, η υπεύθυνη προϊόντων της GoogleMarily Nika και η επικεφαλής της ανάπτυξης πολιτικών της ΕΕ στους τομείς των προηγμένων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και του ψηφιακού μετασχηματισμού Ντάνα Ελευθεριάδου.

Το Technology Forum διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης (Υ.ΜΑ.Θ), το Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), τον Δήμο Θεσσαλονίκης (ΔΘ), τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ).

Οι διοργανωτές του Technology Forum σας προσκαλούν στην παράλληλη εκδήλωση δικτύωσης, που θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network- Hellas, είναι η ανάπτυξη μίας ενεργούς πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής και των σχετικών εφαρμογών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στο ευρύ πεδίο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών εμπλέκοντας βασικούς τομείς (Big data, cloud computing, machine learning κ.ά.), καθώς επίσης και εφαρμογές στην ιατρική, τις μεταφορές, την ενέργεια, την εκπαίδευση κ.α. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις θεματικές περιοχές στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: http://technologyforum2019.talkb2b.net/

Διαδικασία εγγραφής στο Matchmaking Event:
Η εγγραφή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης:
http://technologyforum2019.talkb2b.net/

Για τη συμμετοχή στο Matchmaking Event είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο συνέδριο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τις τιμές εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάγια Πιτέλη, 2310 552790, piteli@praxinetwork.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge