ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-4-2019

Σε απεργία καλεί η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Tην Παρασκευή 12 Απριλίου

Σε απεργία καλεί η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Σε απεργία καλεί η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 12 Απριλίου. Αναλυτικά αναφέρει:

Παρασκευή 12 Απρίλη Απεργούμε και διεκδικούμε!

Η πρόταση του υπουργείου για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.
Αποτελεί μέρος της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται και προωθείται με σειρά μέτρων όπως η υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, το προσοντολόγιο – λαιμητόμο αξιολόγησης, η προώθηση της αξιολόγησης, η μισθολογική καθήλωση  κ.α.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της. Οι μεταμνημονιακές αξιολογήσεις των δανειστών, η συνεχής εποπτεία από την ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα και τα σκληρά προαπαιτούμενα (πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, κ.ά.) συνεχίζουν να πλήττουν την κοινωνία την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Φτάνει πια!

Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο.
Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο  με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά. Όχι στους ταξικούς εξεταστικούς φραγμούς και την παραπαιδεία.
20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, καμιά απόλυση αναπληρωτή. Όχι στο προσοντολόγιο
Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση . 
Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και απόδοση των αναδρομικών, «ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου, να γίνουν δεκτά τα αιτήματα για τους πρώην διαθέσιμους.

Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους, άμεση χορήγηση των συντάξεων και του εφάπαξ, όχι στις περικοπές στους συνταξιούχους μετά το 2016   Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η ΓΣ της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 12 Απρίλη

Απεργιακή Συγκέντρωση 12μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Εκδήλωση- συζήτηση με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς την Δευτέρα, 8-4, 7μμ στο 1Ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ.

Συνέντευξη τύπου μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ και τις οργανώσεις των γονέων στα γραφεία ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51 Ημιώροφος) την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 12.30μμ το μεσημέρι.

Ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία και σχολεία της περιοχής.

Αγαλμα Βενιζέλου

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge