ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-4-2019

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης

Παρουσίαση 140 υποψηφίων

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης

Με μια πρωτόγνωρη παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας άρχισε επίσημα από τον Σταυρό, την προεκλογική εκστρατεία του συνδυαμού «Βόλβη Μπροστά», ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη δημοτική αρχή στον δήμο Βόλβης.

«Συνεχίζουμε και αρχίζουμε», τόνισε ο Διαμαντής Λιάμας μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε τη δημιουργική προσπάθεια που έθεσε γερές βάσεις στον δήμο Βόλβης. Και αρχίζουμε τώρα να αποκομίζουμε τους καρπούς της. Οι καρποί αυτοί, σημαίνουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες ζωής».

Ο δήμαρχος Βόλβης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συνεχή αύξηση των τουριστών, η οποία λειτούργησε ως «αντίδοτο» στην ανεργία, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής του δήμου. Μια στρατηγική που περιείχε ενδεικτικά: παρουσίες σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, εκπόνηση σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, κατάκτηση 8 Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές του Στρυμονικού. Επιστέγασμά της ήταν η υλοποιούμενη επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και ιστορικού θεματικού πάρκου, σε δημοτική έκταση στην Ασπροβάλτα. Παράλληλα, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, υπενθύμισε μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πολιτιστικού έργου σε όλο τον δήμο, την αψεγάδιαστη λειτουργία των σχολείων και 10 παιδικών χαρών με άλλες 31 να ετοιμάζονται, καθώς και τη διαρκή υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με υποστήριξη δομών και πρωτοποριακών προγραμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, το νοικοκύρεμα του δήμου και η στρατηγική ανάπτυξης, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για την προσέλκυση επενδυτών στον τουριστικό τομέα, καθώς εκτός της Ασπροβάλτας, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, όσο και στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών, που φιλοδοξούν να φέρουν και νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο μελλοντικό πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί εκτενώς στη συνέχεια, ο δήμαρχος Βόλβης υπογράμμισε πως θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας για τους δημότες, με ενέργειες που ήδη έχουν βάσεις από σήμερα, όπως: η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου με εγκατάσταση νέων λαμπτήρων led και κεντρικό τηλεματικό έλεγχο, η εξελισσόμενη ανανέωση του στόλου καθαριότητας με παράλληλα ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθώς και η ολοκλήρωση έργων ύδρευσης σε περιοχές με προβληματικό νερό, όπως το Νικομηδινό, ο Στίβος και η Νυμφόπετρα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά», επέκρινε την αντιπολίτευση καθώς με εκστρατεία κατασυκοφάντησης, σε φανερές κινήσεις απελπισίας, επιχειρούν να αποτρέψουν ακόμα και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προσπαθώντας να πετύχουν στις εκλογές. Μάλιστα, με αφορμή την επίθεση με χειροδικία από συγγενή ενός υποψηφίου δημάρχου μέσα στο δημοτικό κατάστημα Νυμφόπετρας, μπροστά στην κόρη της, όπως κατήγγειλε σε μήνυση της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας, που επέλεξε να κατέλθει στις εκλογές με τον συνδυασμό «Βόλβης Μπροστά», ο κ. Λιάμας τόνισε: «Βλέπουμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σύρουν την προεκλογική περίοδο στον βούρκο. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές. Ο λαός του δήμου Βόλβης, θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες». Ακόμα, ζήτησε απ’ όλους τους συνδυασμούς να καταδικάσουν την επίθεση αυτή, απευθύνοντας ωστόσο και κάλεσμα ενότητας: «Τους καλώ, να προσέλθουν σε μια υγιή αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θα πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, για το καλό του τόπου μας. Εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί, δεν έχουμε ρεβανσισμό, αλλά στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομόνοιας. Δεν διχάζουμε, αλλά ενώνουμε». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «ζητάμε από τους πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους από την πρώτη Κυριακή, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Επιμένουμε στη διαφάνεια και την εντιμότητα, στο όραμα και την ανάπτυξη. Επιμένουμε, να μένουμε και να δημιουργούμε στον δήμο Βόλβης, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».
 
Οι πρώτοι 140 υποψήφιοι
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 140 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με έντονη την παρουσία γυναικών, νέων, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία πρωτοεμφανιζόμενων στα κοινά. «Όλες και όλοι, έχουμε τον κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλβης.
Οι υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια, περπάτησαν από τον χώρο της εκδήλωσης στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Σταυρού, γεμίζοντας τις κερκίδες του, για την αναμνηστική φωτογραφία του συνδυασμού. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge