Top
Τοπικά Νέα
3-4-2019

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης

Παρουσίαση 140 υποψηφίων

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης
fontsize

Με μια πρωτόγνωρη παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας άρχισε επίσημα από τον Σταυρό, την προεκλογική εκστρατεία του συνδυαμού «Βόλβη Μπροστά», ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη δημοτική αρχή στον δήμο Βόλβης.

«Συνεχίζουμε και αρχίζουμε», τόνισε ο Διαμαντής Λιάμας μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε τη δημιουργική προσπάθεια που έθεσε γερές βάσεις στον δήμο Βόλβης. Και αρχίζουμε τώρα να αποκομίζουμε τους καρπούς της. Οι καρποί αυτοί, σημαίνουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες ζωής».

Ο δήμαρχος Βόλβης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συνεχή αύξηση των τουριστών, η οποία λειτούργησε ως «αντίδοτο» στην ανεργία, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής του δήμου. Μια στρατηγική που περιείχε ενδεικτικά: παρουσίες σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, εκπόνηση σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, κατάκτηση 8 Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές του Στρυμονικού. Επιστέγασμά της ήταν η υλοποιούμενη επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και ιστορικού θεματικού πάρκου, σε δημοτική έκταση στην Ασπροβάλτα. Παράλληλα, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, υπενθύμισε μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πολιτιστικού έργου σε όλο τον δήμο, την αψεγάδιαστη λειτουργία των σχολείων και 10 παιδικών χαρών με άλλες 31 να ετοιμάζονται, καθώς και τη διαρκή υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με υποστήριξη δομών και πρωτοποριακών προγραμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, το νοικοκύρεμα του δήμου και η στρατηγική ανάπτυξης, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για την προσέλκυση επενδυτών στον τουριστικό τομέα, καθώς εκτός της Ασπροβάλτας, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, όσο και στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών, που φιλοδοξούν να φέρουν και νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο μελλοντικό πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί εκτενώς στη συνέχεια, ο δήμαρχος Βόλβης υπογράμμισε πως θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας για τους δημότες, με ενέργειες που ήδη έχουν βάσεις από σήμερα, όπως: η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου με εγκατάσταση νέων λαμπτήρων led και κεντρικό τηλεματικό έλεγχο, η εξελισσόμενη ανανέωση του στόλου καθαριότητας με παράλληλα ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθώς και η ολοκλήρωση έργων ύδρευσης σε περιοχές με προβληματικό νερό, όπως το Νικομηδινό, ο Στίβος και η Νυμφόπετρα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά», επέκρινε την αντιπολίτευση καθώς με εκστρατεία κατασυκοφάντησης, σε φανερές κινήσεις απελπισίας, επιχειρούν να αποτρέψουν ακόμα και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προσπαθώντας να πετύχουν στις εκλογές. Μάλιστα, με αφορμή την επίθεση με χειροδικία από συγγενή ενός υποψηφίου δημάρχου μέσα στο δημοτικό κατάστημα Νυμφόπετρας, μπροστά στην κόρη της, όπως κατήγγειλε σε μήνυση της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας, που επέλεξε να κατέλθει στις εκλογές με τον συνδυασμό «Βόλβης Μπροστά», ο κ. Λιάμας τόνισε: «Βλέπουμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σύρουν την προεκλογική περίοδο στον βούρκο. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές. Ο λαός του δήμου Βόλβης, θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες». Ακόμα, ζήτησε απ’ όλους τους συνδυασμούς να καταδικάσουν την επίθεση αυτή, απευθύνοντας ωστόσο και κάλεσμα ενότητας: «Τους καλώ, να προσέλθουν σε μια υγιή αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θα πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, για το καλό του τόπου μας. Εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί, δεν έχουμε ρεβανσισμό, αλλά στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομόνοιας. Δεν διχάζουμε, αλλά ενώνουμε». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «ζητάμε από τους πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους από την πρώτη Κυριακή, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Επιμένουμε στη διαφάνεια και την εντιμότητα, στο όραμα και την ανάπτυξη. Επιμένουμε, να μένουμε και να δημιουργούμε στον δήμο Βόλβης, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».
 
Οι πρώτοι 140 υποψήφιοι
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 140 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με έντονη την παρουσία γυναικών, νέων, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία πρωτοεμφανιζόμενων στα κοινά. «Όλες και όλοι, έχουμε τον κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλβης.
Οι υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια, περπάτησαν από τον χώρο της εκδήλωσης στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Σταυρού, γεμίζοντας τις κερκίδες του, για την αναμνηστική φωτογραφία του συνδυασμού. 

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΔώρα Αυγέρη: Ο κ. Μητσοτάκης ήταν λύκος καλυμμένος με την προβιά του προβάτουΔώρα Αυγέρη: Ο κ. Μητσοτάκης ήταν λύκος καλυμμένος με την προβιά του προβάτου

O κόσμος φοβάται τον κακό λύκο..


Στήριξη σε Μητσοτάκη και προσκλητήριο ενότητας από ΚαραμανλήΣτήριξη σε Μητσοτάκη και προσκλητήριο ενότητας από Καραμανλή

Δύσκολη και κρίσιμη η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση


Κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις της ΟΚΔΕΚεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις της ΟΚΔΕ

Το πρόγραμμα


Προεκλογική ομιλία  Μιχαλολιάκου στη ΘεσσαλονίκηΠροεκλογική ομιλία Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 28 Ιουνίου


Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη  στην Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΕπίσκεψη Μ. Μπόλαρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συναντήθηκε με συνδικαλιστές και συζήτησε με το προσωπικό


Φυσικό αέριο και σε απομακρυσμένες περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΦυσικό αέριο και σε απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Σε περιοχές που ο χειμώνας είναι «βαρύς»


Έκλεβαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη προσποιούμενοι τεχνικούς της ΔΕΗΈκλεβαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη προσποιούμενοι τεχνικούς της ΔΕΗ

Πάνω από 175.000 ευρώ η «λεία» τους


Γαλαμάτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για το Σέιχ ΣουΓαλαμάτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για το Σέιχ Σου

Συνάντηση του Δημήτρη Γαλαμάτη με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Δώρα Αυγέρη:  Κι όμως γυρίζει!Δώρα Αυγέρη: Κι όμως γυρίζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την μεγάλη ανατροπή..


Άστατος ο καιρός σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΆστατος ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πιθανότητα βροχήςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
HOMENIO Ξυλινα Γραμματα

ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Έκτακτη διακοπή νερού στην Κοινότητα ΒασιλικώνΈκτακτη διακοπή νερού στην Κοινότητα Βασιλικών
Προεκλογική εκδήλωση της Φώφης Γεννηματά στη ΘεσσαλονίκηΠροεκλογική εκδήλωση της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη
Γαλαμάτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για το Σέιχ ΣουΓαλαμάτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για το Σέιχ Σου
Ο   Καραμανλής θα μιλήσει δημόσια στη ΘεσσαλονίκηΟ Καραμανλής θα μιλήσει δημόσια στη Θεσσαλονίκη
Φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου από κεραυνόΦωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου από κεραυνό
Η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σέιχ-ΣουΗ Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σέιχ-Σου
Δημήτρης Γαλαμάτης: Το βασικό που λείπει από την Θεσσαλονίκη είναι το πνεύμα συνεργασίαςΔημήτρης Γαλαμάτης: Το βασικό που λείπει από την Θεσσαλονίκη είναι το πνεύμα συνεργασίας
Kαράογλου: Η Νέα Δημοκρατία ζητά ισχυρή λαϊκή εντολήKαράογλου: Η Νέα Δημοκρατία ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο