Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Απόλλων Δωροθέα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-4-2019

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης

Παρουσίαση 140 υποψηφίων

Πρώτη προεκλογική ομιλία του δημάρχου Βόλβης
fontsize

Με μια πρωτόγνωρη παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας άρχισε επίσημα από τον Σταυρό, την προεκλογική εκστρατεία του συνδυαμού «Βόλβη Μπροστά», ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη δημοτική αρχή στον δήμο Βόλβης.

«Συνεχίζουμε και αρχίζουμε», τόνισε ο Διαμαντής Λιάμας μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε τη δημιουργική προσπάθεια που έθεσε γερές βάσεις στον δήμο Βόλβης. Και αρχίζουμε τώρα να αποκομίζουμε τους καρπούς της. Οι καρποί αυτοί, σημαίνουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες ζωής».

Ο δήμαρχος Βόλβης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συνεχή αύξηση των τουριστών, η οποία λειτούργησε ως «αντίδοτο» στην ανεργία, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής του δήμου. Μια στρατηγική που περιείχε ενδεικτικά: παρουσίες σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, εκπόνηση σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, κατάκτηση 8 Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές του Στρυμονικού. Επιστέγασμά της ήταν η υλοποιούμενη επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και ιστορικού θεματικού πάρκου, σε δημοτική έκταση στην Ασπροβάλτα. Παράλληλα, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, υπενθύμισε μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πολιτιστικού έργου σε όλο τον δήμο, την αψεγάδιαστη λειτουργία των σχολείων και 10 παιδικών χαρών με άλλες 31 να ετοιμάζονται, καθώς και τη διαρκή υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με υποστήριξη δομών και πρωτοποριακών προγραμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, το νοικοκύρεμα του δήμου και η στρατηγική ανάπτυξης, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για την προσέλκυση επενδυτών στον τουριστικό τομέα, καθώς εκτός της Ασπροβάλτας, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, όσο και στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών, που φιλοδοξούν να φέρουν και νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο μελλοντικό πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί εκτενώς στη συνέχεια, ο δήμαρχος Βόλβης υπογράμμισε πως θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας για τους δημότες, με ενέργειες που ήδη έχουν βάσεις από σήμερα, όπως: η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου με εγκατάσταση νέων λαμπτήρων led και κεντρικό τηλεματικό έλεγχο, η εξελισσόμενη ανανέωση του στόλου καθαριότητας με παράλληλα ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθώς και η ολοκλήρωση έργων ύδρευσης σε περιοχές με προβληματικό νερό, όπως το Νικομηδινό, ο Στίβος και η Νυμφόπετρα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά», επέκρινε την αντιπολίτευση καθώς με εκστρατεία κατασυκοφάντησης, σε φανερές κινήσεις απελπισίας, επιχειρούν να αποτρέψουν ακόμα και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προσπαθώντας να πετύχουν στις εκλογές. Μάλιστα, με αφορμή την επίθεση με χειροδικία από συγγενή ενός υποψηφίου δημάρχου μέσα στο δημοτικό κατάστημα Νυμφόπετρας, μπροστά στην κόρη της, όπως κατήγγειλε σε μήνυση της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας, που επέλεξε να κατέλθει στις εκλογές με τον συνδυασμό «Βόλβης Μπροστά», ο κ. Λιάμας τόνισε: «Βλέπουμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σύρουν την προεκλογική περίοδο στον βούρκο. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές. Ο λαός του δήμου Βόλβης, θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες». Ακόμα, ζήτησε απ’ όλους τους συνδυασμούς να καταδικάσουν την επίθεση αυτή, απευθύνοντας ωστόσο και κάλεσμα ενότητας: «Τους καλώ, να προσέλθουν σε μια υγιή αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θα πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, για το καλό του τόπου μας. Εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί, δεν έχουμε ρεβανσισμό, αλλά στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομόνοιας. Δεν διχάζουμε, αλλά ενώνουμε». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «ζητάμε από τους πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους από την πρώτη Κυριακή, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Επιμένουμε στη διαφάνεια και την εντιμότητα, στο όραμα και την ανάπτυξη. Επιμένουμε, να μένουμε και να δημιουργούμε στον δήμο Βόλβης, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».
 
Οι πρώτοι 140 υποψήφιοι
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 140 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά», με έντονη την παρουσία γυναικών, νέων, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία πρωτοεμφανιζόμενων στα κοινά. «Όλες και όλοι, έχουμε τον κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλβης.
Οι υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια, περπάτησαν από τον χώρο της εκδήλωσης στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Σταυρού, γεμίζοντας τις κερκίδες του, για την αναμνηστική φωτογραφία του συνδυασμού. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζέρβας: επίσκεψη στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Ζέρβας: επίσκεψη στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Στα εργοτάξια της βασικής γραμμής

5-6-2020

Σίμος Δανιηλίδης: Λυτρωτικές για τους δήμους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
Σίμος Δανιηλίδης: Λυτρωτικές για τους δήμους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δικαιώθηκε

5-6-2020


Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ
Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ

Tου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά

2-6-2020

Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

O Δήμος στηρίζει έμπρακτα την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση

2-6-2020

Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.
Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.

Σίμος Δανιηλίδης: Εντυπωσιακά τα βήματα προόδου της έρευνας του πανεπιστημίου της πόλης μας

1-6-2020

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης
Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης

Από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα

1-6-2020

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα

30-5-2020

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών
180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Οι εξαγγελίες μας γίνονται πράξη»

29-5-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ