Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
11-4-2019

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition

Πραγματοποιήθηκε από 6-8 Απριλίου

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition
fontsize

Ξύλινα Γράμματα HOMENIO

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» άνοιξε φέτος τη φιλόξενη και ελπιδοφόρα αγκαλιά της για να υποδεχτεί στο νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες, αποφασισμένους να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν τον πλούτο που πηγάζει από την ελληνική γη και τέλος να τον προμηθευτούν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες.

Για να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτόν τον πλούτο, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάσουν τα προϊόντα της αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «Specialist Awards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

Ναι η έκθεση Gourmet Exhibition απέδειξε και φέτος, για τρίτη πλέον χρονιά, πως έχει όραμα και στοχεύει κάθε φορά ακόμη ψηλότερα!

Ας τη δούμε λοιπόν σε αριθμούς:

8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:

700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.

200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.

7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.

80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.

1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.

54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Olive Bar”, στο “Deli Bar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:

12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)

4 γευσιγνωσίες ελιών

5 γευσιγνωσίες μελιών

17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)

11 συζητήσεις / παρουσιάσεις

4 τράπεζες γευσιγνωσίας

1 σεμινάριο καλλυντικών

28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.

120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Specialist Awards.

5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των Specialist Awards (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.

6 οι κατηγορίες των Specialist Awards: Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.

18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα Specialist Awards:



ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής

Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος

Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms

Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta

Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles

Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family

Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ
Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος

Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη

Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron

Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea

Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram


2.000 επισκέπτες (καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρησαν ως τα καλύτερα.

5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:

Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru

Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα

Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα

Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα

Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate


Ο πιο σημαντικός αριθμός της έκθεσης: 1 ψυχή που κατατέθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας στη διοργάνωση και υλοποίησή της και έλαβε τα εύσημα παμψηφεί, από εκθέτες και κοινό.

Ραντεβού στην 4η έκθεση “Gourmet Exhibition” το 2021.

Σχετικά άρθρα:


Στην ίδια κατηγορία..
Ληστεία σε μεταφορική στο ΚαλοχώριΛηστεία σε μεταφορική στο Καλοχώρι

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο φύλακας


Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάραΣυλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Κατά το προηγούμενο 24ωρο


Ο ΟΚΑΝΑ δημιουργεί χώρο για τους άστεγους χρήστες ναρκωτικώνΟ ΟΚΑΝΑ δημιουργεί χώρο για τους άστεγους χρήστες ναρκωτικών

Στην οδό Νέστορος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη ΘεσσαλονίκηΕξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Θεσσαλονίκη

Η γυναίκα είναι κωφάλαλη


Διακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Μπουτάρης: «Η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος»Μπουτάρης: «Η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος»

Άρχισαν όλοι να μιλάνε για την πόλη και να υπάρχουν δημοσιεύματα..


Συνεχίζεται η ζέστη και το ΣάββατοΣυνεχίζεται η ζέστη και το Σάββατο

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ


Αντικατάσταση ιστών, φωτιστικών και δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘΑντικατάσταση ιστών, φωτιστικών και δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘ

Με στόχο την μείωση των περιστατικών παραβατικότητας στους χώρους του Ιδρύματος


Συμπλοκή με άγριο ξύλο στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΣυμπλοκή με άγριο ξύλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ένας τραυματίας


Ανοιχτός διευρυμένος διάλογος για το μέλλον του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνοιχτός διευρυμένος διάλογος για το μέλλον του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Από τις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου ξεκίνησε χθες η Διαβούλευση με συλλόγους, φορείς και πολίτες στο δήμο



goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν