Top
Τοπικά Νέα
11-4-2019

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition

Πραγματοποιήθηκε από 6-8 Απριλίου

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition
fontsize

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» άνοιξε φέτος τη φιλόξενη και ελπιδοφόρα αγκαλιά της για να υποδεχτεί στο νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες, αποφασισμένους να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν τον πλούτο που πηγάζει από την ελληνική γη και τέλος να τον προμηθευτούν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες.

Για να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτόν τον πλούτο, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάσουν τα προϊόντα της αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «Specialist Awards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

Ναι η έκθεση Gourmet Exhibition απέδειξε και φέτος, για τρίτη πλέον χρονιά, πως έχει όραμα και στοχεύει κάθε φορά ακόμη ψηλότερα!

Ας τη δούμε λοιπόν σε αριθμούς:

8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:

700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.

200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.

7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.

80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.

1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.

54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Olive Bar”, στο “Deli Bar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:

12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)

4 γευσιγνωσίες ελιών

5 γευσιγνωσίες μελιών

17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)

11 συζητήσεις / παρουσιάσεις

4 τράπεζες γευσιγνωσίας

1 σεμινάριο καλλυντικών

28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.

120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Specialist Awards.

5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των Specialist Awards (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.

6 οι κατηγορίες των Specialist Awards: Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.

18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα Specialist Awards:



ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής

Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος

Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms

Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta

Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles

Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family

Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ
Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος

Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη

Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron

Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea

Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram


2.000 επισκέπτες (καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρησαν ως τα καλύτερα.

5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:

Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru

Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα

Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα

Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα

Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate


Ο πιο σημαντικός αριθμός της έκθεσης: 1 ψυχή που κατατέθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας στη διοργάνωση και υλοποίησή της και έλαβε τα εύσημα παμψηφεί, από εκθέτες και κοινό.

Ραντεβού στην 4η έκθεση “Gourmet Exhibition” το 2021.









Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο



Σχετικά άρθρα:


Πρόγραμμα δημοτικών παιδικών σταθμών ενόψει του ΠάσχαΠρόγραμμα δημοτικών παιδικών σταθμών ενόψει του Πάσχα

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης


Η Κατερίνα Τσουκαλά με τον Σίμο ΔανιηλίδηΗ Κατερίνα Τσουκαλά με τον Σίμο Δανιηλίδη

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της δημοτικής συμβούλου


Ενημερωτική εκστρατεία  για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότηταςΕνημερωτική εκστρατεία για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Η Πόλη Αλλιώς: Οι προτάσεις μας για τα σχολεία και την εκπαίδευσηΗ Πόλη Αλλιώς: Οι προτάσεις μας για τα σχολεία και την εκπαίδευση

Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση στον Δ. Νεάπολης - Συκεών


Ενημερωτική εκδήλωση για τις εκλογές στον ΛαγκαδάΕνημερωτική εκδήλωση για τις εκλογές στον Λαγκαδά

Αυτοδιοίκηση & Ευρωεκλογές: Μάθε πριν ψηφίσεις!


Δράση «JobDay Θεσσαλονίκη» για την αναζήτηση εργασίαςΔράση «JobDay Θεσσαλονίκη» για την αναζήτηση εργασίας

Θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2019


Το ΑΠΘ συγχαίρει τον Δημήτρη Ψάλτη για την απεικόνιση της Μαύρης ΤρύπαςΤο ΑΠΘ συγχαίρει τον Δημήτρη Ψάλτη για την απεικόνιση της Μαύρης Τρύπας

Καθηγητής Αστρονομίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα


Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον»Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον»

Νέες Πολιτικές για την Πόλη και το Περιβάλλον στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών


Εργασίες συντήρησης επί της οδού Μοναστηρίου  και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων ΜουδανιώνΕργασίες συντήρησης επί της οδού Μοναστηρίου και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Διεθνή συνεργασία  δήμου Βόλβης με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της ΒουλγαρίαςΔιεθνή συνεργασία δήμου Βόλβης με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της Βουλγαρίας

Πολύπλευρη συνεργασία θα αναπτύξουν οι δυο πλευρές,



goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Δράση «JobDay Θεσσαλονίκη» για την αναζήτηση εργασίαςΔράση «JobDay Θεσσαλονίκη» για την αναζήτηση εργασίας
Ενημερωτική εκδήλωση για τις εκλογές στον ΛαγκαδάΕνημερωτική εκδήλωση για τις εκλογές στον Λαγκαδά
Η Πόλη Αλλιώς: Οι προτάσεις μας για τα σχολεία και την εκπαίδευσηΗ Πόλη Αλλιώς: Οι προτάσεις μας για τα σχολεία και την εκπαίδευση
Ενημερωτική εκστρατεία  για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότηταςΕνημερωτική εκστρατεία για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
Η Κατερίνα Τσουκαλά με τον Σίμο ΔανιηλίδηΗ Κατερίνα Τσουκαλά με τον Σίμο Δανιηλίδη
Πρόγραμμα δημοτικών παιδικών σταθμών ενόψει του ΠάσχαΠρόγραμμα δημοτικών παιδικών σταθμών ενόψει του Πάσχα
Αιτήσεις για δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργωνΑιτήσεις για δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργων
Απολογισμός της 3ης Gourmet ExhibitionΑπολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition
Νεότερα σχολιασμένα:
Σε