Top
Τοπικά Νέα
11-4-2019

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition

Πραγματοποιήθηκε από 6-8 Απριλίου

Απολογισμός της 3ης Gourmet Exhibition
fontsize

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» άνοιξε φέτος τη φιλόξενη και ελπιδοφόρα αγκαλιά της για να υποδεχτεί στο νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες, αποφασισμένους να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν τον πλούτο που πηγάζει από την ελληνική γη και τέλος να τον προμηθευτούν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες.

Για να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτόν τον πλούτο, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάσουν τα προϊόντα της αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «Specialist Awards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

Ναι η έκθεση Gourmet Exhibition απέδειξε και φέτος, για τρίτη πλέον χρονιά, πως έχει όραμα και στοχεύει κάθε φορά ακόμη ψηλότερα!

Ας τη δούμε λοιπόν σε αριθμούς:

8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:

700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.

200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.

7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.

80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.

1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.

54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Olive Bar”, στο “Deli Bar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:

12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)

4 γευσιγνωσίες ελιών

5 γευσιγνωσίες μελιών

17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)

11 συζητήσεις / παρουσιάσεις

4 τράπεζες γευσιγνωσίας

1 σεμινάριο καλλυντικών

28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.

120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Specialist Awards.

5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των Specialist Awards (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.

6 οι κατηγορίες των Specialist Awards: Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.

18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα Specialist Awards:



ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής

Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος

Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms

Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta

Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles

Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family

Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ
Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος

Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη

Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron

Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea

Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram


2.000 επισκέπτες (καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρησαν ως τα καλύτερα.

5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:

Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru

Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα

Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα

Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα

Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate


Ο πιο σημαντικός αριθμός της έκθεσης: 1 ψυχή που κατατέθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας στη διοργάνωση και υλοποίησή της και έλαβε τα εύσημα παμψηφεί, από εκθέτες και κοινό.

Ραντεβού στην 4η έκθεση “Gourmet Exhibition” το 2021.









Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο



Σχετικά άρθρα:


Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας ΟδούΠοινική δίωξη για απιστία σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας Οδού

Η υπόθεση διαβιβάζεται σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς


Καράογλου: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα του πολίτηΚαράογλου: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα του πολίτη

Στο Μελισσοχώρι θα μιλήσει σήμερα


Δημήτρης Γαλαμάτης: «Πάντα επιλέγω τους δύσκολους δρόμους»Δημήτρης Γαλαμάτης: «Πάντα επιλέγω τους δύσκολους δρόμους»

Στην πολιτική βρίσκομαι γιατί θέλω να αλλάξω πράγματα..


Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Ιουλίου 2019Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας


Εργασίες συντήρησης στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-ΚιλκίςΕργασίες συντήρησης στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Κιλκίς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην 28η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-ΠλαγιαρίουΕργασίες συντήρησης στην 28η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πλαγιαρίου

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-ΜηχανιώναςΕργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών  “Specialty and Fine Food Fair 2019” στο ΛονδίνοΔιεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών “Specialty and Fine Food Fair 2019” στο Λονδίνο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις


Σίμος Δανιηλίδης: Εγκληματικές οι ευθύνες για την καταστροφή του Σέιχ-ΣουΣίμος Δανιηλίδης: Εγκληματικές οι ευθύνες για την καταστροφή του Σέιχ-Σου

Απηύθυνε έκκληση για την έγκριση μεγάλου κονδυλίου από την κυβέρνηση


Κτηματολόγιο: Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΚτηματολόγιο: Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου



goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
HOMENIO Ξυλινα Γραμματα

ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών  “Specialty and Fine Food Fair 2019” στο ΛονδίνοΔιεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών “Specialty and Fine Food Fair 2019” στο Λονδίνο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου λόγω εργασιών ΜετρόΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου λόγω εργασιών Μετρό
Σίμος Δανιηλίδης: Εγκληματικές οι ευθύνες για την καταστροφή του Σέιχ-ΣουΣίμος Δανιηλίδης: Εγκληματικές οι ευθύνες για την καταστροφή του Σέιχ-Σου
Συνεδρίαση   στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-ΣουΣυνεδρίαση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-Σου
Κτηματολόγιο: Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΚτηματολόγιο: Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Περιοδεία Καράογλου σε Άσσηρο και ΠεντάλοφοΠεριοδεία Καράογλου σε Άσσηρο και Πεντάλοφο
Χρηματοδότηση των έργων μετατροπής του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»Χρηματοδότηση των έργων μετατροπής του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»
Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στον Οργανισμό Λιμένος ΘεσσαλονίκηςΕπίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης
Νεότερα σχολιασμένα:
Φοράω