ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-4-2019

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον»

Νέες Πολιτικές για την Πόλη και το Περιβάλλον στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον»

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Νεάπολης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον» με εισηγητές, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Λάζαρο Ωραιόπουλο και τον Ξενοφώντα Ζήση εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης Οικολογίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης Συκεών με θέμα «Νέες πολιτικές για την πόλη και το περιβάλλον».

Η εκδήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών που παραβρέθηκαν στο παλιό δημαρχείο Νεάπολης για να ακούσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Νεάπολης -Συκεών και τη δυνατότητα μετατροπής του δήμου σε μια «Έξυπνη Πόλη» με «Βιώσιμη Ανάπτυξη».

«Για το περιβάλλον και για το δήμο πρέπει να μιλάμε κάθε μέρα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στη συζήτηση με τον Λάζαρο Ωραιόπουλο για το περιβάλλον. «Το 2020 θα αρχίσουμε να συζητάμε για πρόστιμα ανακύκλωσης όπως το 2015 μιλούσαμε για παράνομες χωματερές» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης η απόδοση της ανακύκλωσης δεν ξεπερνά το 10% την ώρα που στα γκάλοπ φαίνεται ότι το 99% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ». Ο κ Φάμελλος ανέπτυξε τα νομοσχέδια του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δήμων, ενώ τόνισε ότι ο «Κλεισθένης» μπορεί να γίνει σύμμαχος στα σχέδια αστικής κινητικότητας.

«Ο δήμος Νεάπολης Συκεών ενεργειακά ανήκει στη δεκαετία του 1990. Η διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο μας έχει μείνει πολύ πίσω και χρειάζεται να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να πετύχουμε μια σειρά παρεμβάσεων που θα καταστήσουν το δήμο μας έξυπνο και παράλληλα θα γίνει εφικτό να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα μέσα σε μια θητεία και όχι σε 25 χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε τη Νεάπολη, τις Συκιές, τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο οικισμούς περιβαλλοντικά πρότυπα. Είμαστε νέοι άνθρωποι και στόχος μας είναι να γυρίσουμε σελίδα, να φύγουμε από το παρελθόν και να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος.

« Είναι ανάγκη αλλαγής στη διαχείριση της ζωής μας ώστε κάθε μέτρο να μη σκοντάφτει πάνω σε αναχρονιστικές νοοτροπίες και λανθασμένες συνήθειες», τόνισε ο Ξενοφώντας Ζήσης εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Οικολογίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» και πλήθος κόσμου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge