Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
16-4-2019

Ενημερωτική εκστρατεία για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενημερωτική εκστρατεία  για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
fontsize

Περισσότερες από χίλιες επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο των ενημερώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και των κατά τόπους Επιμελητηρίων, για τις δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν προκηρυχθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό δυναμικό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, να ενεργοποιήσει νέους ανθρώπους και εν δυνάμει επιχειρηματίες, ώστε να αξιοποιήσουν τους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 64 εκ. ευρώ, που διατίθενται μέσω δυο δράσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Επιχειρηματίες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, νέοι που θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση συμμετείχαν στις κατά τόπους εκδηλώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δυο δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις και την αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων των δύο δράσεων

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σηματοδοτώντας τη σπουδαιότητα που έχουν οι συγκεκριμένες ενισχύσεις για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Περιφερειάρχης τόνισε τη μεγάλη σημασία των δράσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αλλά και του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο ανακήρυξε το 2019 «έτος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Παράλληλα, εξήρε την επιτυχή διαχρονική συνεργασία της Περιφέρειας με τον Ενδιάμεσο Φορέα ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που θα αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια, των οποίων η συμβολή στην ενημερωτική εκστρατεία ήταν κρίσιμη.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» είναι 52 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ. Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αγορά μεταφορικών μέσων, αγορά λογισμικού, κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop και πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών - διαδικασιών.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» είναι 12 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του, από 30.000 έως 100.000 ευρώ. Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αγορά μεταφορικών μέσων, αγορά λογισμικού, κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop, πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών - διαδικασιών, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Η δημόσια δαπάνη και των δύο δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Ενδιάμεσο Φορέα ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΜΕΜ (Τηλ. 2310-480.000, pepkm@e-kepa.gr, www.kepa-anem.gr/www.e-kepa.gr ) και στα κατά τόπους Επιμελητήρια.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συνεχισθούν οι δράσεις προώθησης και προβολής των δύο δράσεων σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και Φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Στην ίδια κατηγορία..
Διαβούλευση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον ΠροϋπολογισμόΔιαβούλευση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό

Οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων


Νοτοπούλου: «Δήθεν» τα εμπόδια για τη δημιουργία του Πάρκου ΜνήμηςΝοτοπούλου: «Δήθεν» τα εμπόδια για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης

Σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη


Στις φλόγες αυτοκίνητο στο ΦίλυροΣτις φλόγες αυτοκίνητο στο Φίλυρο

Κάηκε ολοσχερώς


Το πανευρωπαϊκό συνέδριο GUADEC στο Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΤο πανευρωπαϊκό συνέδριο GUADEC στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Για προγραμματιστές και χρήστες του γραφικού περιβάλλοντος GNOME


Διακοπές ύδρευσης σήμερα Τετάρτη στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ύδρευσης σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Τα αποτελέσματα των περιπολιών της ΓΑΔΘ στη ΘεσσαλονίκηΤα αποτελέσματα των περιπολιών της ΓΑΔΘ στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα στοιχεία για τους ελέγχους και τις συλλήψεις


Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάραΣυλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Στη Θεσσαλονίκη


Αίθριος  ο καιρός σήμερα Τετάρτη στη ΘεσσαλονίκηΑίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Εως 33 βαθμούς η θερμοκρασία


Πνίγηκε ιδιοκτήτης κλινικών στη ΘεσσαλονίκηΠνίγηκε ιδιοκτήτης κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας


Αυγέρη για Καρατάσιου: Όποιος ρωτά, να απευθύνεται στην τοπική κοινωνίαΑυγέρη για Καρατάσιου: Όποιος ρωτά, να απευθύνεται στην τοπική κοινωνία

Οι μπουλντόζες της "ανάπτυξης" των ιδιωτικών συμφερόντων αρχίζουν να ζεσταίνουν μηχανές..goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν