Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-4-2019

Ενημερωτική εκστρατεία για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενημερωτική εκστρατεία  για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
fontsize

Περισσότερες από χίλιες επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο των ενημερώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και των κατά τόπους Επιμελητηρίων, για τις δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν προκηρυχθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό δυναμικό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, να ενεργοποιήσει νέους ανθρώπους και εν δυνάμει επιχειρηματίες, ώστε να αξιοποιήσουν τους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 64 εκ. ευρώ, που διατίθενται μέσω δυο δράσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Επιχειρηματίες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, νέοι που θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση συμμετείχαν στις κατά τόπους εκδηλώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δυο δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις και την αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων των δύο δράσεων

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σηματοδοτώντας τη σπουδαιότητα που έχουν οι συγκεκριμένες ενισχύσεις για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Περιφερειάρχης τόνισε τη μεγάλη σημασία των δράσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αλλά και του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο ανακήρυξε το 2019 «έτος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Παράλληλα, εξήρε την επιτυχή διαχρονική συνεργασία της Περιφέρειας με τον Ενδιάμεσο Φορέα ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που θα αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια, των οποίων η συμβολή στην ενημερωτική εκστρατεία ήταν κρίσιμη.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» είναι 52 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ. Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αγορά μεταφορικών μέσων, αγορά λογισμικού, κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop και πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών - διαδικασιών.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» είναι 12 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του, από 30.000 έως 100.000 ευρώ. Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αγορά μεταφορικών μέσων, αγορά λογισμικού, κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop, πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών - διαδικασιών, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Η δημόσια δαπάνη και των δύο δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Ενδιάμεσο Φορέα ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΜΕΜ (Τηλ. 2310-480.000, pepkm@e-kepa.gr, www.kepa-anem.gr/www.e-kepa.gr ) και στα κατά τόπους Επιμελητήρια.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συνεχισθούν οι δράσεις προώθησης και προβολής των δύο δράσεων σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και Φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζέρβας: επίσκεψη στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Ζέρβας: επίσκεψη στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Στα εργοτάξια της βασικής γραμμής

5-6-2020

Σίμος Δανιηλίδης: Λυτρωτικές για τους δήμους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
Σίμος Δανιηλίδης: Λυτρωτικές για τους δήμους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δικαιώθηκε

5-6-2020


Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ
Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ

Tου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά

2-6-2020

Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

O Δήμος στηρίζει έμπρακτα την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση

2-6-2020

Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.
Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.

Σίμος Δανιηλίδης: Εντυπωσιακά τα βήματα προόδου της έρευνας του πανεπιστημίου της πόλης μας

1-6-2020

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης
Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης

Από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα

1-6-2020

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα

30-5-2020

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών
180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Οι εξαγγελίες μας γίνονται πράξη»

29-5-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ