ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-5-2019

Σχέδιο ανάδειξης της Λίμνης Βόλβης ως οικοτουριστικού προορισμού

Ο δεύτερος μεγαλύτερος υγροβιότοπος της Ελλάδας

Σχέδιο ανάδειξης της Λίμνης Βόλβης ως  οικοτουριστικού προορισμού

Η λίμνη Βόλβη, μέσω της ανάδειξης της ως ιδιαίτερα σημαντικού οικοτουριστικού προορισμού, οδηγεί σε ανάπτυξη όλο τον δήμο Βόλβης, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμας, μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο, κεντρική πλατεία της Νέας Μαδύτου.

Το σχέδιο ανάδειξης του δεύτερου μεγαλύτερου υγροβιότοπου της Ελλάδας, περιλαμβάνει την εκτεταμένη εκστρατεία προβολής, την προσέλκυση ειδικών τουριστικών ομάδων και την ανάπτυξη δράσεων και υποδομών, πάντα με σεβασμό στη σημαντική πανίδα και χλωρίδα. Όπως ανέφερε ο κ. Λιάμας, έχει τεθεί ένας διπλός στόχος, αφενός, να προσελκύσει τουρίστες υψηλής ποιότητας, αφετέρου, να φέρει επισκέπτες, για μονοήμερες αποδράσεις, από τις γειτονικές μεγάλες πόλεις, αλλά και ολιγόωρες εκδρομές, από τα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού.

Η κατασκευή τεσσάρων πλωτών εξεδρών και ειδικών χώρων ορνιθοπαρατήρησης, η οριοθέτηση παραλίμνιων ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών, η ανάπτυξη ναυταθλητικού κέντρου για extreme σπορ (με ιδανικές συνθήκες για σέρφινγκ), η επιδίωξη δημιουργίας συνεταιρισμού αξιοποίησης των λιμναίων αλιευμάτων είναι μερικές από τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται.
Παράλληλα, πρόκειται να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο σχέδιο υποστήριξης του ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού πέριξ της λίμνης, που περιλαμβάνει σε συνεργασία με την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων, την ανάδειξη του Κάστρου της Ρεντίνας, του Βήματος του Αποστόλου Παύλου και του μεταβυζαντινού συγκροτήματος, ακόμα και ενός τμήματος της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Στον σχεδιασμό αυτό, περιλαμβάνεται και η επιδίωξη δημιουργίας Θερμοκηπιακού Πάρκου και Κήπου Καλλωπιστικών Φυτών στην ευρύτερη περιοχή Νέας Μαδύτου – Μοδίου, που διαθέτει μοναδικές γεωλογικές ιδιότητες.
 
Από τη Νέα Μάδυτο, ο Διαμαντής Λιάμας, παρουσίασε το πρόγραμμα του για την κοινωνική αλληλεγγύη, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δήμου Βόλβης εδώ και πολλά χρόνια. Η Κάρτα Αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται σε όλο τον δήμο διασυνδέοντας δημότες και τοπική αγορά μέσω των προσφορών της. Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για τη στήριξη των ανέργων, όπου εκτός του πρωτοποριακού προγράμματος άμεσης ειδοποίησης για θέσεις εργασίας, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων σε νέες τεχνολογίες και στα τουριστικά επαγγέλματα, η λειτουργία κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης και η επανέναρξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Βόλβης. Για τους εργαζόμενους γονείς, βρίσκεται σε εξέλιξη η λειτουργία πέντε νέων παιδικών σταθμών και ενός 4ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Ο Διαμαντής Λιάμας, στην αρχή της ομιλίας του, που έγινε ανήμερα της επετείου των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τόνισε ότι ο δήμος Βόλβης το καλοκαίρι θα ενημερώσει τους ξένους τουρίστες για την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Ακόμα, με αφορμή την παρουσία του στη Νέα Μάδυτο, έναν οικισμό που δημιούργησαν πρόσφυγες από τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, δεσμεύθηκε ότι εντός του 2019 συγκροτείται ειδική επιτροπή, ώστε να σχεδιάσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και εκδηλώσεων, που θα αναπτυχθούν  το 2022 και το 2023, την επέτειο 100 χρόνων ίδρυσης πολλών οικισμών του δήμου Βόλβης, από πρόσφυγες Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge