ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-6-2019

Εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου

Συνεχίζονται την ερχόμενη Παρασκευή

Εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου

Μια… ανάσα πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται πλέον το μεγάλο έργο του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού άξονα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε δυο μεγάλα τμήματα που προηγήθηκαν το περασμένο διάστημα, χθες, Κυριακή 9 Ιουνίου, και προχθές, Σάββατο 8 Ιουνίου, τα ειδικά συνεργεία της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας με ταχύτατους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου, ανακατασκεύασαν και ασφαλτόστρωσαν άλλα δυο μεγάλα τμήματα του οδικού άξονα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες κάλυψαν το τμήμα από την περιοχή Κόκορα, διασταύρωση της λεωφ. Α.Παπανδρέου με την οδό Επταπυργίου μέχρι την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Οι εργασίες του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν κάτω από ειδικά μέτρα ασφάλειας για την κίνηση των οχημάτων που έγινε σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που υπέδειξε η Τροχαία. Αυτό επέτρεψε στα ειδικά συνεργεία να «τρέχουν» ταυτόχρονα σε παράλληλα μέτωπα, με αποτέλεσμα οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Ιουνίου, έχοντας εκδοθεί και η σχετική άδεια της Διεύθυνσης Τροχαίας, οι εργασίες θα συνεχισθούν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) μέχρι το πάρκο των Ρουμανικών (οδός Νεοχωρίου και Κωνσταντίνου Καραμανλή). Σύμφωνα με τη μελέτη, αρχικά θα γίνει η αποξήλωση της παλιάς και φθαρμένης ασφάλτου, για να ακολουθήσει η πρώτη ισοπεδοτική στρώση ασφάλτου και η παρέμβαση να ολοκληρωθεί με τη στρώση αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα.

«Η υλοποίηση του προγραμματισμού μας και η εκτέλεση των μεγάλων έργων του τεχνικού προγράμματός μας στο δήμο μας συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς η πορεία τους να καθορίζεται από άλλου είδους σκοπιμότητες. Ήταν δεσμεύσεις και έγιναν έργα που θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος χθες, επιστρέφοντας από την Αθήνα, βρέθηκε στη Νεάπολη και επιθεώρησε τις εργασίες. Κατά μήκος, δε, της λεωφόρου έγινε αποδέκτης θερμών αντιδράσεων από τους περιοίκους, οι οποίοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εκτέλεση του έργου. «Ζητάμε την κατανόηση, την υπομονή και τη βοήθεια των καταστηματαρχών, των επαγγελματιών και των συμπολιτών μας για την ολίγων ωρών ταλαιπωρία που θα υποστούν την Παρασκευή. Η ταλαιπωρία είναι μικρή και προσωρινή αλλά τα έργα μεγάλα και παντοτινά», προσθέτει ο Σίμος Δανιηλίδης εκφράζοντας τις «ευχαριστίες για την κατανόηση των συμπολιτών μας».

Δέκτης θετικών μηνυμάτων έγινε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος προχθές, Σάββατο, επιθεώρησε τις εργασίες συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Μικροέργων και Πολεοδομίας Στέλιο Γκατζέ, καθαριότητας Θόδωρο Κυζιρίδη, την πρόεδρο της Δ.Κ. Χριστίνα Τερζή και τον συνεργάτη του δημάρχου Μηνά Στιντσιούδη. «Tα προβλήματα δεν σταματούν την ημέρα των εκλογών αλλά η αντιμετώπιση και επίλυσή τους συνεχίζεται με σχέδιο και πρόγραμμα. Και είμαστε περήφανοι που ο δήμος μας παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του και υλοποιεί το ένα μεγάλο έργο μετά το άλλο, αναβαθμίζοντας σταθερά την ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει ο Αντ. Σαουλίδης.

Οι εργασίες

Το μεγάλο έργο του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εκτελείται αυτό το διάστημα προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες οχήματα και οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ),
Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, εκτελείται με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος συμμετέχει κατά ένα μικρό μέρος και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της λεωφ. Α.Παπανδρέου περιλαμβάνουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν (περιοχή Μετεώρων). Το έργο προβλέπει απομάκρυνση του παλιού οδοστρώματος και διπλή επίστρωση με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον κόμβο Κ6 της Περιφερειακής Οδού.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge