ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-6-2019

Συνεδρίαση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-Σου

Σίμος Δανιηλίδης: Όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση

Συνεδρίαση   στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-Σου

Τον βαθμό ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου κατά την καλοκαιρινή περίοδο εξέφρασαν σήμερα οι Υπηρεσίες και φορείς του κράτους, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, η προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, ο σ/χης Φιλόθεος Γκιουρτζίδης εκ μέρους της ΜΕΡΥΠ, ο διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών Γεώργιος Τσαντάκης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ Ιωάννης Σαββίδης, οι εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ Σοφία Μαυρίδου και η Χριστίνα Πασχαλίδου ο διοικητής Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τιάγκος, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ Κ.Γκούμας και της ΕΔΟΜΑΚ Αλέξανδρος Μαλαγιαννίδης.

«Ενημερώθηκα από όλους τους αρμόδιους φορείς για τις ενέργειες πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουμε είτε από αμέλεια είτε από σκοπιμότητα να ζήσουμε περιβαλλοντικές και όχι μόνο καταστροφές στον τόπο μας», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνοντας μήνυμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φορέων.

Όπως ανέφερε, «πολύ πιο σύντομα φέτος έχουν αρχίσει οι συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται όλοι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι ενόψει μιας δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου», για να τονίσει ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει κάθε απειλή πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου διαθέτοντας σε ετοιμότητα τον κατάλληλο εξοπλισμό σε οχήματα».

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σιμητόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι μια ιδιόμορφη περίοδος λόγω της πολυομβρίας, η οποία, παρά τα πολλά θετικά της, εγκυμονεί και κινδύνους σε ό,τι αφορά στην πρόκληση πυρκαγιών». «Δηλώσαμε σήμερα τον βαθμό ετοιμότητάς μας. Όντως έχει γίνει μια μεγάλη προετοιμασία και με έκτακτα μέτρα, όπως για παράδειγμα οι καθαρισμοί, έχουν αυξηθεί τα κονδύλια, για το άνοιγμα αγροτικών δρόμων κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Από τον Ιούνιο έχει αρχίσει και θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο μια πολύ πιο εντατική εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου, ενώ παράλληλα το προσωπικό, δηλαδή τα άτομα που ασχολούνται με την κατάσβεση πυρκαγιών, είναι ήδη έτοιμο, όπως και οι εθελοντές».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge