Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αντώνιος Αντωνία Θεοδόσιος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-6-2019

Συνεδρίαση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-Σου

Σίμος Δανιηλίδης: Όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση

Συνεδρίαση   στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις πυρκαγιές στο Σέιχ-Σου
fontsize

Τον βαθμό ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου κατά την καλοκαιρινή περίοδο εξέφρασαν σήμερα οι Υπηρεσίες και φορείς του κράτους, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, η προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, ο σ/χης Φιλόθεος Γκιουρτζίδης εκ μέρους της ΜΕΡΥΠ, ο διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών Γεώργιος Τσαντάκης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ Ιωάννης Σαββίδης, οι εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ Σοφία Μαυρίδου και η Χριστίνα Πασχαλίδου ο διοικητής Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τιάγκος, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ Κ.Γκούμας και της ΕΔΟΜΑΚ Αλέξανδρος Μαλαγιαννίδης.

«Ενημερώθηκα από όλους τους αρμόδιους φορείς για τις ενέργειες πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουμε είτε από αμέλεια είτε από σκοπιμότητα να ζήσουμε περιβαλλοντικές και όχι μόνο καταστροφές στον τόπο μας», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνοντας μήνυμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φορέων.

Όπως ανέφερε, «πολύ πιο σύντομα φέτος έχουν αρχίσει οι συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται όλοι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι ενόψει μιας δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου», για να τονίσει ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει κάθε απειλή πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου διαθέτοντας σε ετοιμότητα τον κατάλληλο εξοπλισμό σε οχήματα».

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σιμητόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι μια ιδιόμορφη περίοδος λόγω της πολυομβρίας, η οποία, παρά τα πολλά θετικά της, εγκυμονεί και κινδύνους σε ό,τι αφορά στην πρόκληση πυρκαγιών». «Δηλώσαμε σήμερα τον βαθμό ετοιμότητάς μας. Όντως έχει γίνει μια μεγάλη προετοιμασία και με έκτακτα μέτρα, όπως για παράδειγμα οι καθαρισμοί, έχουν αυξηθεί τα κονδύλια, για το άνοιγμα αγροτικών δρόμων κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Από τον Ιούνιο έχει αρχίσει και θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο μια πολύ πιο εντατική εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου, ενώ παράλληλα το προσωπικό, δηλαδή τα άτομα που ασχολούνται με την κατάσβεση πυρκαγιών, είναι ήδη έτοιμο, όπως και οι εθελοντές».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι γειτονιές και τα πάρκα στα… χέρια των πολιτών
Οι γειτονιές και τα πάρκα στα… χέρια των πολιτών

Σε τροχιά υλοποίησης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών το καινοτόμο πρόγραμμα του Δικτύου Τοποσήμων

17-1-2020Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων
Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

16-1-2020

Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη
Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

14-1-2020


Συλλήψεις ατόμων  τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών
Συλλήψεις ατόμων τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 16 παράτυπων μεταναστών

13-1-2020

Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς
Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

Σπάνιες οι παρενέργειες, λένε οι γιατροί

13-1-2020


Κίνδυνο νέας οικολογικής καταστροφής στη λίμνη Κορώνεια βλέπει η Κομισιόν
Κίνδυνο νέας οικολογικής καταστροφής στη λίμνη Κορώνεια βλέπει η Κομισιόν

Απάντηση στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

13-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ