ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-6-2019

ΑΠΘ: Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας με το Iνστιτούτο ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Της Α Νευροχειρουργικής Κλινικής

ΑΠΘ: Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας με το  Iνστιτούτο ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Π.Γ.Ν.Θ.) ΑΧΕΠΑ, και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko, που εδρεύει στη Μόσχα, θα υπογραφεί στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Νευροχειρουργικού Συνεδρίου και του 4ου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις  30 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο «Μakedonia Palace».

Η τελετή υπογραφής θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στις 17.00, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «Μakedonia Palace».

Το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νευροχειρουργικά Κέντρα παγκοσμίως και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του. Η διμερής επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και να ενισχύσει την εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών και την εκπαίδευση Νευροχειρουργών.

Στην τελετή θα παραστούν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ΝΝ Burdenko, Alexander Potapov, ο Διευθυντής της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννης Πατσαλάς, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σελβιαρίδης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί επίσης ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», Ιβάν Σαββίδης, καθώς το Ίδρυμα θα υποστηρίξει οικονομικά τη συνεργασία, κυρίως με τη μορφή υποτροφιών, για ανταλλαγή και μετεκπαίδευση νέων Νευροχειρουργών των δύο χωρών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge