ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-6-2019

Φυσικό αέριο και σε απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Σε περιοχές που ο χειμώνας είναι «βαρύς»

Φυσικό αέριο και σε απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Για την επέκταση των περιοχών της Θεσσαλονίκης όπου διανέμεται φυσικό αέριο, μετά από δεκαετίες αναμονής των καταναλωτών, μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας διανομής αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. «ΕΔΑ ΘΕΣΣ», Λεωνίδας Μπακούρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, το 2018 εγκρίθηκε ο νέος τεχνικός κανονισμός από το υπουργείο Ενέργειας, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν ήταν εφικτό να υπάρξει δίκτυο. Έτσι, όπως συμπλήρωσε, «φέραμε αυτή τη σύγχρονη τεχνολογία στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, κάναμε έναν συμπιεστή, συμπιέζουμε το αέριο στη Θεσσαλονίκη, το μεταφέρουμε καθώς κάναμε δίκτυο 6 χιλιόμετρα σε κάθε περιοχή και θα επεκτείνεται και τα επόμενα χρόνια, κι έτσι οι καταναλωτές απολαμβάνουν αυτό το καύσιμο όπως οι καταναλωτές που βρίσκονται σε περιοχές εντός της πόλης όπου υπάρχει δίκτυο».

Η ζήτηση του κόσμου οδηγεί στην επέκταση του δικτύου, καθώς υπάρχουν αιτήσεις για σύνδεση νέων καταναλωτών και επιχειρήσεων. «Σήμερα το 61% του νομού Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, σχεδόν το 90% των βιομηχανιών, πάνω από 6.500 εμπορικοί καταναλωτές, και επιπλέον με την νέα τεχνολογία που εφαρμόσαμε από το 2018 πήγαμε και σε απομακρυσμένες περιοχές, δώσαμε αέριο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο στον Λαγκαδά, στη Χαλάστρα, στα Κουφάλια και φέτος έχουμε ένα πρόγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο να δώσουμε αέριο στην Αγία Τριάδα, στα Βασιλικά, τη Σουρωτή, την Αγία Παρασκευή και να συνεχιστούν οι επενδύσεις και τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Μπακούρας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για νέες συνδέσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζεται σε περιοχές που ο χειμώνας είναι «βαρύς», όπως ο Χορτιάτης, το Πανόραμα και το Ωραιόκαστρο. Σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούν για οικονομικούς λόγους φυσικό αέριο.

Παράλληλα η νέα μέθοδος λειτουργεί προς όφελος της ανάπτυξης της κάθε περιοχής, καθώς απομακρυσμένες βιομηχανίες μπορούν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών που παρέχουν φυσικό αέριο «ο ανταγωνισμός θα φέρει καλύτερες τιμές και θα συνεχίσει να είναι ένα ανταγωνιστικό καύσιμο».

Τέλος, με βάση τον προγραμματισμό της «ΕΔΑ ΘΕΣΣ» κάθε χρόνο 24.000 νοικοκυριά συνδέονται με το φυσικό αέριο, το 2019 προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 25 εκ. ευρώ, ενώ την επόμενη πενταετία οι επενδύσεις μόνο στις υποδομές θα φτάσουν τα 93 εκ. ευρώ.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge