ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-6-2019

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στο Δικαστικό Μέγαρο και το κέντρο της πόλης

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο Δικαστικό Μέγαρο και το κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά:

Στις 09:00 το πρωί, εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ θα συγκεντρωθούν στο δικαστικό μέγαρο   διαμαρτυρόμενοι για τον πλειστηριασμό οικοπέδων που στεγάζουν το εργοστάσιο. 

Στις 19:00 στην Καμάρα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν αντιεκλογική συγκέντρωση.

Στις 19:00 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δημητρίου Γούναρη θα πραγματοποιήσουν μικροφωνική συγκέντρωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

«Έφτασε η ώρα των απολογιών των 68 κατηγορούμενων νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έτσι μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της δίκης. Βρισκόμαστε αμέσως μετά την εκλογική κατάρρευση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές για την Ευρωβουλή και τους δήμους με πτώση 50% της δύναμης της και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη. Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μία διπλή μάχη», τονίζεται αρχικά στην σχετική ανακοίνωση.

«Από τη μία να κλιμακώσει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής προεκλογικά, να μην τολμήσουν να βγουν σε καμία γειτονιά με περίπτερα και προεκλογικές συγκεντρώσεις ώστε να μην εκλέξουν ούτε έναν βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές και να μην βρεθεί στα έδρανα της ευρωβουλής ο Λαγός με άρση των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του. Και από την άλλη, να εξασφαλίσει ότι η δίκη θα καταλήξει σε μια βαριά καταδικαστική απόφαση για τη νεοναζιστική συμμορία», επισημαίνουν.

«Τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης, η ακροαματική διαδικασία έχει φέρει στο φως καταιγισμό αποδείξεων και στοιχείων για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης ότι έχουμε να κάνουμε με μια ναζιστική οργάνωση που σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις και όχι με κόμμα που μπορεί να ζητάει την ψήφο σε εκλογές. Δεν συσπειρώνει μέλη όπως οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα, αλλά χτίζει στρατό-τάγματα εφόδου για να επιβάλει την τρομοκρατία των φασιστών στις γειτονιές με επιθέσεις σε οποιονδήποτε θεωρούν εχθρό τους- τους μετανάστες, την αριστερά, το εργατικό κίνημα, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα κι η λίστα δεν σταματάει. Οι δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους Αλιεργάτες δεν ήταν τυχαίες αυθόρμητες δράσεις μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά καλά οργανωμένες επιθέσεις με εντολές από την ανώτερη ιεραρχία και πάντα με την έγκριση του Αρχηγού, του φύρερ Μιχαλολιάκου. Απέναντι σε αυτά τα στοιχεία έχουν να απολογηθούν» υπογραμμίζουν.

«Η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το Εφετείο, αλλά και σε κάθε πόλη πανελλαδικά είναι καταλυτική για ακόμα μία φορά. Έχει να παίξει το ρόλο της μεγάλης ντουντούκας στην τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία και να κάνει μεγάλο γεγονός το ξεβράκωμα των νεοναζί. Να αναγκάσουμε τα ΜΜΕ, να μην δώσουν ούτε δευτερόλεπτο εκλογικό στους υποψήφιους και τα προεκλογικά σποτάκια της Χρυσής Αυγής, αλλά να δώσουν ενημέρωση για τη δίκη. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τις αντιφασιστικές τους απεργίες για να μην έχουν τηλεοπτικό χρόνο οι φασίστες, δείχνουν το δρόμο. Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσει κανέναν χώρο στους νεοναζί ούτε στς επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Όλα τα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να μην παραχωρήσουν χώρους και εκλογικά περίπτερα. Ανοίγει η δυνατότητα μέσα σε λίγους μήνες οι νεοναζί επιτέλους να είναι και έξω από τη Βουλή και μέσα στη φυλακή», καταλήγουν.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge