Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
2-7-2019

Τρία νέα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για τη Θεσσαλονίκη

Για τα επόμενα τρία χρόνια

Τρία νέα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για τη Θεσσαλονίκη
fontsize

Τρεις σημαντικούς κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενισχύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να λειτουργήσουν ισάριθμες κοινωνικές δομές (Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας), έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφαλίζει τη λειτουργία των ΚΔΗΦ που λειτουργούν ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ» και «Η Ζωή».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Στόχος μας, με τη διαρκή ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υποδομών, είναι να μη μείνει κανένας από τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, χωρίς βοήθεια, χωρίς μέριμνα, χωρίς σύγχρονες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες. Με ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύουμε τρεις φορείς, που παράγουν σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα ΚΔΗΦ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ως διοίκηση της Περιφέρειας δεν θα σταματήσουμε να συνδράμουμε τους φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, διασφαλίζοντας τη λειτουργία μονάδων, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, χτίζοντας μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα για όλους».

Για το ΚΔΗΦ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια. Ήδη οι ωφελούμενοι είναι 30 και η δυναμικότητα του ΚΔΗΦ είναι για 51 άτομα. Παρέχει υπηρεσίες βασισμένες σε επιστημονικά κριτήρια, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, όπως: μεταφορά ωφελουμένων από και προς τη δομή, διαμονή και διατροφή, ειδική αγωγή προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ατόμου (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κτλ.), άσκηση, εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δομή προσφέρει και στήριξη των οικογενειών των ωφελουμένων.

Για το ΚΔΗΦ «Σωτήρ 1» η Περιφέρεια επίσης διασφάλισε τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ΚΔΗΦ παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε 24 άτομα με αναπηρία, ανάλογες με το προηγούμενο ΚΔΗΦ και βρίσκεται εντός του πυκνοκατοικημένου τμήματος της κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης (Κ. Βόγα, Θεσσαλονίκη).

Για το ΚΔΗΦ «Η Ζωή 2» η Περιφέρεια διασφάλισε τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια. Το συγκεκριμένο ΚΔΗΦ βρίσκεται στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και καλύπτει τις ανάγκες 10 ατόμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ.Στην ίδια κατηγορία..
Χωρίς ρεύμα  περιοχή της ΤούμπαςΧωρίς ρεύμα περιοχή της Τούμπας

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο ΩραιόκαστροΣοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδαΠροβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση υδάτων


Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟ καιρός σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Εως 24 βαθμοί η θερμοκρασία


Ολοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνιαΟλοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνια

Μέχρι το τέλος του έτους


Μελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου ΘεσσαλονίκηςΜελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Θα καθορίσει το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη


Το Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤο Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

37 εκδηλώσεις, 47 ομιλητές, 60 ώρες περιεχόμενου και 2.500 επισκέπτες


Συλλήψεις για λαθροδιακίνησηΣυλλήψεις για λαθροδιακίνηση

Στην περιοχή του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος